"On ima pravo da ga vrati jednom Skupštini"

Papović: Đukanović neće potpisati izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Papović je kazao da zna da je propisano da Skupština dostavlja predsjedniku Zakon u roku od tri dana, ali da nije vidio koliki je rok koji je predsjedniku dat da bi potpisao ukaz kojim taj zakon treba da stupi na snagu ili da se vrati parlamentu

28456 pregleda 264 reakcija 116 komentar(a)
Papović, Foto: DPS
Papović, Foto: DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Dragutin Papović, očekuje da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović neće potpisati izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje je sinoć usvojila skupštinska većina, te da će ga vratiti Parlamentu na ponovno odlučivanje, prenosi Portal RTCG.

"On ima pravo da ga vrati jednom Skupštini. Ja sam uvjeren da će se to desiti", kazao je Papović u emisiji "Teleskopija" na Televiziji Crne Gore (TVCG).

Papović je kazao da zna da je propisano da Skupština dostavlja predsjedniku Zakon u roku od tri dana, ali da nije vidio koliki je rok koji je predsjedniku dat da bi potpisao ukaz kojim taj zakon treba da stupi na snagu ili da se vrati parlamentu.

Papović je rekao da je procedura da je prilikom vraćanja zakona u parlament na ponovno odlučivanje, predsjednik u obavezi da obrazloži zašto je to uradio.

"Vladajuća većina je izmjene i dopune tog zakona namjerno usvojila na godišnjicu njegovog donošenja kako bi uzvratila udarac Demokratskoj partiji socijalista, odnosno prethodnoj vlasti", kazao je Papović, prenosi Portal RTCG.

Povezani članci

28. Decembar 2020.

Usvojene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Preporučujemo za Vas