odali priznanje zekoviću

Čelebić novi predsjednik Savjeta za građansku konrolu rada policije

Shodno javnom pozivu predsjednika Skupštine, Alekse Bečića, i na osnovu odredbi Zakona o unutrašnjim poslovima, Skupština Crne Gore, u okviru tačke Izbori i imenovanja, je konstatovala završetak postupka imenovanja novog sastava Savjeta za građansku kontrolu rada policije

9570 pregleda 150 reakcija 8 komentar(a)
Novi savjet
Novi savjet

Za novog predsjednika Savjeta za građansku kontrolu rada policije, na konstitutivnoj sjednici, jednoglasno je izabran advokat iz Podgorice, Zoran Čelebić.

Shodno javnom pozivu predsjednika Skupštine, Alekse Bečića, i na osnovu odredbi Zakona o unutrašnjim poslovima, Skupština Crne Gore, u okviru tačke Izbori i imenovanja, je konstatovala završetak postupka imenovanja novog sastava Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

"Za članove i članicu Savjeta za građansku kontrolu rada policije su imenovani advokat Zoran Čelebić, u ime ovlašćenog predlagača Advokatska komora Crne Gore, dr Aleksandar Mugoša, u ime ovlašćenog predlagača Ljekarska komora Crne Gore, prof. dr Dražen Cerović, u ime ovlašćenog predlagača Univerzitet Crne Gore, doc. dr Branislav Radulović, u ime ovlašćenog predlagača Udruženje pravnika Crne Gore i mirovna i ženska aktivistkinja Aida Petrović, u ime nevladinih organizacija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda"navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Savjet je, kako se dodaje, jedinstveno odao priznanje i zahvalnost Aleksandru Saši Zekoviću koji je od 2005. do 2020. godine bio član a četiri puta biran i za predsjednika Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

"Zahvaljući odlučujućem doprinosu Zekovića postavljen je građanski nadzor policije u Crnoj Gori, stvoreni uslovi za kvalitetan rad i razvijeni odlični odnosi sa medijima i civilnim društvom. Zeković je bio posvećen i odgovoran u zastupanju zaštite ljudskih prava i njihove univerzalnosti, uvjek djelujući proaktivno, dosljedno i bez rezerve, zbog čega je i često bio izložen različitim napadima, stigmatizaciji i prijetnjama" dodaje se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, Savjet za građansku kontrolu rada policije, uspostavljen je 2005. godine, kao tijelo koje ocjenjuje primjenu policijskih ovlašćenja radi zaštite ljudskih prava i sloboda- navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas