"besprizorna promocija jedne vjerske organizacije"

DPS Tivat: SPC omogućeno da bude van države i zakona, djeca zloupotrijebljena na najgori način

"Sve što se dešava u Tivtu od kada je neprirodna koalicija na vlasti, uz podršku nestajućeg SDP-a, nepogrješivo podsjeća na sumorne i zamalo kobne devedesete, kada je u ovom gradu vladala ista mračna ideologija"

4482 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Gotovo da se nijesu ugasila svijetla u Parlamentu Crne Gore u kojem su poslanici apostolske većine nezakonito donijeli izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravima vjerskih zajednica, kojima je Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) omogućeno da bude van države i zakona i da radi što hoće, negirajući tako Crnu Goru i sve šta je crnogorsko, u Tivtu su, zarad te zlokobne ideje, na najgrublji način zloupotrijebljena djeca, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Tivat.

"U srijedu su tivatski đaci prvaci, koje roditelji uz puno povjerenje predaju učiteljima, a čiji zadatak je da im prenesu nova znanja, čuvaju ih i štite od svega što nije primjereno njihovom uzrastu, kojima je potrebno obezbijediti bezbrižno, mirno i veselo djetinjstvo, prisustvovali predstavi koja je imala za cilj samo i isključivo besprizornu promociju jedne vjerske organizacije: Srpske pravoslavne crkve. A sve pod plaštom lažne brige i humanosti onih, koji su samo prije nekoliko mjeseci izgovarali najgore kletve i proklinjali mnoge majke i očeve, ali i njihovo potomstvo, dakle iste ove ove dječake i djevojčice. I to samo ukoliko na demokratskim izborima budu glasali za Demokratsku partiju socijalista, protiv koje se urotila SPC, pretvorivši se u političku organizaciju, istovremeno ne priznajući istu tu državu u kojoj se održavaju izbori i njene zakone", ističe se u saopštenju DPS Tivat.

Oni su dodali da su bili svjedoci grubog kršenja Ustava i zakona da svako ima pravo na slobodan izbor vjerske, političke i nacionalne pripadnosti, čime su bila ugrožena lična, najintimnija osjećanja građana.

"Međutim, današnji događaj je daleko teži prekršaj sa svakog aspekta: ljudskog, zakonskog, moralnog, etičkog. Prekršeno je nešto najbitnije, a to su osnovna dječija prava, a uz to bezobzirno zanemarujući činjenicu da su tu bila djeca raznih nacionalnosti i konfesija. Sramni postupak ovih piona u mreži beskrupulozne SPC, oličen u dijeljenju vjerskih pamfleta o bratstvu srpske pravoslavne omladine Sveti Pantelejmon, uz paketiće sa slatkišima, svim prisutnim mališanima, pokazao je da nemaju granica u svojoj besprizornosti. Sve što se dešava u Tivtu od kada je neprirodna koalicija na vlasti, uz podršku nestajućeg SDP-a, nepogrješivo podsjeća na sumorne i zamalo kobne devedesete, kada je u ovom gradu vladala ista mračna ideologija. Osim što najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje nadležne školske uprave i svih onih koji su omogućili ovakav upad u prostorije jedne obrazovne ustanove, pored toga što preziremo postupak zavedenih nesrećnika, čija centrala je krenula u brutalno izazivanje i ispitivanje sposobnosti institucija da zaštite najranjivije, očekujemo da nadležni državni organi u najkraćem roku reaguju prema svim akterima ovog sramnog čina, bez izuzetka, na način kako je to regulisano zakonodavnim okvirom nezavisne, građanske, evropske države Crne Gore", rekli su iz DPS Tivat.

Preporučujemo za Vas