Liberalna partija traži ostavke Bečića i rukovodstva Skupštine

"Svima je jasno da su odluke i zakoni koje je donosila Skupština na "hajdučkoj" sjednici bez kvoruma ništavne i da se moraju ponovo usvajati i glasati kada bude zakazana redovna sjednica, koja će imati kvorum"

20846 pregleda 119 reakcija 108 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija zatražila je da kompletno rukovodstvo Skupštine koje je predvodilo sjednicu 28.12. 2020. godine, podnese ostavke.

Kako su naveli u saopštenju predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, potpredsjednici Strahinja Bulajić, Branka Bošnjak i pomoćnica generalnog sekretara Jelena Radonjić "su svjesno i sa predumišljajem prekršili Ustav, više zakona i poslovnik, o čemu su i svjedočili građani uživo.

"Za takav bahat odnos, samovolju i bezvlašće moraće da ponesu odgovornost", navodi se u saopštenju LP.

Dodaju da je "svima jasno da su odluke i zakoni koje je donosila Skupština na "hajdučkoj" sjednici bez kvoruma ništavne i da se moraju ponovo usvajati i glasati kada bude zakazana redovna sjednica,koja će imati kvorum.

Povezani članci

02. Januar 2021.

Đukanović vratio zakone na ponovno odlučivanje

"Vraćanjem ovih akata od strane predsjednika Đukanovića Skupštini na ponovno odlučivanje bio je logičan i jedini zakonski i ustavno moguć slijed događaja. Građani su svjedočili nezapamćenom pravnom nasilju koje se nikada nije desilo u istoriji crnogorskog parlamentarizma, od 1905. i prve Skupštine pa sve do ove skupštine,većine okupljene oko DF, Demokrata i URA su započeli sjednicu bez osnovnog demokratskog standarda,kvoruma.Zarad partijskih i interesa SPC priredili su Crnoj Gori neviđenu sramotu i institucionalni haos", navodi se u saopštenju LP

Bonus video: