Leposavić: Đukanović bespotrebno provocira ogromnu većinu građana koji su na ivici egzistencije

"Ovakvom odlukom, Đukanović se javno pridružio licima koja su, 28. decembra, uoči redovnog zasijedanja, namjeravala da suspenduju Skupštinu Crne Gore kriminalnim pokušajem smanjivanja broja narodnih poslanika sa 81 na 80"

68909 pregleda 2223 reakcija 114 komentar(a)
Vladimir Leposavić, Foto: Savo Prelević
Vladimir Leposavić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlučio je da zloupotrijebi svoje pravo da Skupštini vrati usvojeni zakon na ponovno odlučivanje, ne znajući da je Valtazar Bogišić davno upozorio: "Ni svojim se pravom služit nemoš, tek drugom na štetu il dosadu".

To je u izjavi dostavljenoj Vijestima naveo ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

"U pitanju je bespotrebno provociranje ogromne većine građana Crne Gore koji su, iako na ivici egzistencije, uložili ogroman napor da društvo mirnim putem dođe do izmjena silom nametnutog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Ovakvom odlukom, Đukanović se javno pridružio licima koja su, 28. decembra, uoči redovnog zasijedanja, namjeravala da suspenduju Skupštinu Crne Gore kriminalnim pokušajem smanjivanja broja narodnih poslanika sa 81 na 80. I to je dobro znati", naveo je Leposavić.

Dodao je da "Skupština nije dozvolila tu manipulaciju jednom, pa neće ni drugi put".

"To je saziv koji je notifikovao prvu demokratsku smjenu vlasti u istoriji Crne Gore i tako će i ostati. Točak istorije i volje građana ne može unazad", zaključio je Leposavić

Đukanović je danas vratio na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. decembra, među kojima su i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Povezani članci

02. Januar 2021.

Đukanović vratio zakone na ponovno odlučivanje

Đukanović se pozvao na član 94 stav 1 Ustava.

Bonus video: