Radonjić: Sjednici sam prisustvavala kao službenik, a ne kao poslanik. Liberalna partija mi crta metu

Pomoćnica generalnog sekretara Skupštine Jelena Radonjić je kazala da je začudio izostanak reakcije lidera Liberalne partije Andrije Popovića prilikom incidenta u skupštinskoj sali, kad je generalni sekretar prema njoj, kako je navela, ispoljio jednu od neprimjerenih formi moći

46488 pregleda 92 reakcija 84 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Pomoćnica generalnog sekretara Skupštine Jelena Radonjić kazala je da sjednici 28. decembra nije prisustvala kao poslanik, već kao službenik parlamenta i dodala da se u izvršenju radnih zadataka nikada nije rukovodila političkim opredeljenjima.

Liberalna partija je (LP), nakon što je predsjednik Milo Đukanović vratio Skupštini zakone na ponov-no glasanje, zatražila da kompletno rukovodstvo Parlamenta koje je, kako su kazali, predvodilo "nelegalnu sjednicu 28. decembra, podnese ostavke.

Radonjić je kazala da su je lider LP-a Andrija Popović i članovi te partije “označili i stavili mi žutu traku oko ruke, nezadovoljni ishodom sjednice kojoj sam prisustvovala, ne kao poslanik, već kao službenik Skupštine”.

"Poznato je da skupštinski službenik nema pravo glasa, pa ni ako obavlja poslove pomoćnika generalnog sekretara, što ja činim već trinaest godina", podsjetila je Radonjić

Ona je kazala da se "ne krije se iza bilo čijih političkih leđa".

Radonjić je kazala da je asistirala predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću tokom prošlog saziva kada generalni sekretar i dva zamjenika, kako je dodala, nijesu bili u stanju da pruže stručnu i profesionalnu podršku".

"Uostalom, dokaz za to je i njihov postupak uoči pomenute sjednice, kad mi je generalni sekretar izričito rekao da niko od njih troje neće da bude u sali, čime su pod noge bacili profesiju, zbog ličnih i partijskih interesa", navela je Radonjić.

Ona je istakla da o svom političkom opredjeljenju nikad nijesam govorila javno.

"Niti sam se njime rukovodila u izvršavanju radnih zadataka, zbog čega ste možda stekli pogrešan utisak o mojem angažmanu na sjednici i dali mi značaj koji moja funkcija ne zaslužuje", rekla je Radonjić.

Ona je upitala Popovića da li slična profesionalna diskreditacija očekuje i ostale kolege koje nije primijetio da na sjednici izvršavaju svoje radne obaveze.

Radonjić je kazala da je začudio izostanak reakcije Popovića prilikom incidenta u skupštinskoj sali, kad je generalni sekretar prema njoj, kako je navela, ispoljio jednu od neprimjerenih formi moći.

"Zato me sad ne iznenađuje ni isticanje mojeg imena i profesionalnog ugleda u javnosti u negativnom kontekstu, kojim ste mi nacrtali metu u želji da me disciplinujete", zaključila je Radonjić u reagovanju.

Bonus video: