Milačić: Šegrt najbolje pokazuje na kakav put se spremaju oni koje Đukanović naziva osobama od ugleda

"Doba jeftinih pokušaja nadmudrivanja onih koji su ga pobijedili davno je prošlo, a što prije Đukanović to shvati poštedjeće crnogorsku i međunarodnu javnost slike najnedostojanstvenijeg gubitnika u poslednjem mandatu svog političkog života", rekao je Milačić

18744 pregleda 115 reakcija 15 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Jučerašnjim odbijanjem da postupi u skladu sa odlukom Vlade kojim je usvojen predlog Ministartsva vanjskih poslova (MVP) o povlačenju sedam ambasadora, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je još jednom pokazao da će u borbi protiv nove vlasti ići do kraja, svim mehanizmima zaostalog sistema pokušati da blokira promjene koje neminovno moraju nastupiti, u kojima će Ustav i zakone Crne Gore tumačiti DPS praksom izobličavanja istih, a sve u funkciji dobro viđene prakse prethodnog režima da po cijenu svega na pozicijama ostanu ljudi kojima je glavni zakon Milo Đukanović, saopštio je danas Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore.

"Iako je riječ o ambasadorima koji su godinama unazad medijski kompromitovani, neki od njih pred međunarodnim institucijama dovođeni u vezu sa ozbiljnim kriminalnim radnjama, o ljudima koji ni u sopstvenoj državi ne uživaju ugled, jer ga svojim radom i ponašanjem nisu zavrijedili, sve to nije dovoljno da predsjednik manjinske Crne Gore prestane sa pokušajima obmanjivanja naroda koji više ničim ne može obmanuti, naroda koji ga je na izborima već kaznio, a kazniće ga opet, za sve učinjeno i neučinjeno u trodecenijskoj tiraniji nad Crnom Gorom, u kojoj narod ne želi ništa što je ostalo od DPS-a, pa ni DPS ambasadore koje ni DPS paušalno tumačenje Ustava Crne Gore ne može zaštititi od odgovornosti za bahaćenje i zloupotrebu nad imovinom Crne Gore. Na kakav put se spremaju poslušnici prošlog režima, eksponenti i osobe koje Đukanović naziva osobama od ugleda, najbolje pokazuje dojučerašnji ambasador Budimir Šegrt, koji je ambasadorske boje direktno zamijenio prugastim odijelom, po Đukanovićevom kredibilitetu, koji je takođe po uzusima DPS-a respektabilno predstavljao Crnu Goru, a onda sa takvog predstavljanja otišao direktno u istražni zatvor da plati za ono što je u ime Đukanovića radio i odradio, da strada za politiku čija je, po Đukanovićevim jučerašnjim riječima, osoba od kredibiliteta", istakao je Milačić.

On je dodao da će "takvim putem poći svi oni koji su zakone Crne Gore mimoilazili, a kao nagradu dobijali povjerenje šefa bivše kriminogene vlasti, a sadašnje kriminogene opozicije".

"U svom pravno nespretnom tumačenju Ustavnih odredbi Đukanović je zaboravio da je zakonima razrađeno ono što je Ustavom propisano, pa i u dijelu njegovih nadležnosti, u čijoj ocjeni zaboravlja da nije dio izvršne vlasti i da se ne može upuštati u obrazloženost ili neobrazloženost mišljenja i predloga koji ga se više ni po čemu ne tiču, pokušavajući očajnički na taj način da po cijenu svega na pozicijama zadrži ljude odane njegovom odlazećem režimu. Doba jeftinih pokušaja nadmudrivanja onih koji su ga pobijedili davno je prošlo, a što prije Đukanović to shvati poštedjeće crnogorsku i međunarodnu javnost slike najnedostojanstvenijeg gubitnika u poslednjem mandatu svog političkog života. Kako god se Đukanović trenutno ponašao i šta god radio u cilju sabotaže narodne volje, neće mu uspjeti, jer su mu narod, nova parlamentarna većina, ali i međunarodna zajednica okrenuli leđa", rekao je Milačić.

Đukanović je juče saopštio da se nisu stekli uslovi za donošenje ukaza o opozivu ambasadora koje je predložio ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Radulović je odlučio da opozove ambasadora Crne Gore u Kini Darka Pajovića, ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića, ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića te ambasadorku u Njemačkoj Veru Kuliš.

Ambasadoru Crne Gore u Poljskoj Budimiru Šegrtu, osumnjičenom za zloupotrebu položaja u slučaju Meljine, određen je 31. decembra pritvor do 30 dana.

Bivši ministar zdravlja i nekadašnji direktor bolnice Meljine te njegov zamjenik na toj poziciji Radivoje Božović terete se da su učestvovali u poslu kupoprodaje kojim je vrijednost te privatne bolnice umanjena za više od deset miliona.

Bonus video: