Uprava policije: Zaštitna ograda ispred Cetinjskog manastira postavlja se poslednje dvije godine

"S obzirom na bezbjednosne procjene u odnosu na događaje koji se održavaju svake godine 6. janura, odnosno nalaganje badnjaka dvije vjerske zajednice, Uprava policije preduzima aktivnosti na sprečavanju vršenja krivičnih djela i očuvanju stabilnog javnog reda i mira"

28861 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Detalj sa Cetinja od 6. januara, Foto: Screenshot
Detalj sa Cetinja od 6. januara, Foto: Screenshot

Zaštitna ograda na Cetinju ispred Cetinjskog manastira na Badnji dan 6. januara postavlja se poslednje dvije godine.

To je saopšteno iz Uprave policije, pošto je ranije danas Liberalna partija (LP) pozvala ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, v.d. direktora policije Veska Damjanovića i v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića da saopšte ko je naredio postavljanje metalne ograde oko Cetinjskog manastira.

"Kao što je javnosti poznato ranijih godina, na osnovu bezbjednosnih procjena, postavljani su i kordoni policije u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira. S obzirom na bezbjednosne procjene u odnosu na događaje koji se održavaju svake godine 6. janura, odnosno nalaganje badnjaka dvije vjerske zajednice, Uprava policije preduzima aktivnosti na sprečavanju vršenja krivičnih djela i očuvanju stabilnog javnog reda i mira", navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da svoje aktivnosti preduzima u skladu sa zakonom.

"A svakako ne po nalozima bilo kog političkog ili drugog subjekta. Crnogorska policija će u svim situacijama zakonito i profesionalno reagovati kako bi obezbijedila dosljednu primjenu zakona i očuvala stabilan javni red i mir", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: