Bečić razgovarao sa predstavnicima vjerskih zajednica: Naša obaveza je da gradimo mostove

U odvojenim sastancima, Bečić je razgovarao sa protojerejem-stavroforom Slobodanom Zekovićem i sveštenstvom, sa mons. Rok Đonlešajem, barskim nadbiskupom, kao i sa glavnim imamom džamije Selimija, Mujdinom ef. Milaimijem i predsjednikom Odbora Islamske zajednice u Baru, Ćazimom Alkovićem

16411 pregleda 87 reakcija 69 komentar(a)
Bečić tokom posjete Baru, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić tokom posjete Baru, Foto: Skupština Crne Gore

Bar je uvijek bio prepoznat kao sredina koja na najbolji način svjedoči održivost i neophodnost multikonfesionalnog i multietničkog sklada i suživota, kao najčvršćih temelja građanske Crne Gore, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

On je kako je saopšteno iz Skupštine juče posjetio Bar i tom prilikom se susreo sa predstavnicima tri vjerske zajednice.

U odvojenim sastancima, Bečić je razgovarao sa protojerejem-stavroforom Slobodanom Zekovićem i sveštenstvom, sa mons. Rok Đonlešajem, barskim nadbiskupom, kao i sa glavnim imamom džamije Selimija, Mujdinom ef. Milaimijem i predsjednikom Odbora Islamske zajednice u Baru, Nedžibom Ibrišimovićem.

"Naša zajednička obaveza je da gradimo mostove saradnje jer samo građanska Crna Gora može biti jaka Crna Gora", poručio je Bečić.

Iz Skupštine su kazali da su predstavnici sve tri vjerske zajednice bili jedinstveni u ocjeni da je njihova međusobna saradnja i uvažavanje najbolji primjer multikonfesionalnog sklada crnogorskog društva.

Tokom sastanka sa Đonlešajem, Bečić je posjetio kapelu posvećenu Bogorodici, kao i brojne relikvije.

"Takođe, on je prilikom posjete Islamskom kulturnom centru, obišao biblioteku, vrtić i kongresnu dvoranu. Predsjednik Skupštine zaključio je da posjetom iz Bara nosi poruke mira, ljubavi, vjerskog i nacionalnog sklada i suživota, koje predstavljaju najčvršći stub crnogorskog društva na kojem mora počivati njegova budućnost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: