URA: DPS da slijedi primjer Dedeića kako se poštuje većina u Skupštini

"Neinteligentno je ako planiraju da, istim jeftinim manipulacijama i logikom da dva i dva nije četiri, nego pet, opstanu u tekovinama demokratskog društva koje gradimo", kazali su iz GP URA

14864 pregleda 10 komentar(a)
GP URA, Foto: Građanski pokret URA
GP URA, Foto: Građanski pokret URA

Odobravanjem samo onih odluka koje im idu u prilog sa sjednice Skupštine Crne Gore održane 28.12.2020. godine, koju osporavaju i nazivaju vanustavnom, iz Demokratske partije socijalista (DPS) ponovo demonstriraju licemjerje i pokazuju koliku važnost i cijenu imaju njihovi argumenti izrečeni u javnosti.

To su saopštili iz Građanskog pokreta URA povodom vijesti da sekretar Državne izborne komisije (DIK) Nikola Dedeić od juče dolazi na posao, iako je kao kandidat DPS-a izabran na sjednici čiju zakonitost spori njegova partija.

Ističu da takvi postupci DPS-a ne iznenađuju.

"Jasno je da se čelnici DPS-a teško nose sa izbornim rezultatom i da ne umiju da kroje politiku partije iz opozicionih klupa, jer nastavljaju da sprovode politiku dvostrukih aršina koja je i bila jedan od ključnih faktora koji ih je doveo do političkog dna. Neinteligentno je ako planiraju da, istim jeftinim manipulacijama i logikom da dva i dva nije četiri, nego pet, opstanu u tekovinama demokratskog društva koje gradimo. Zato im toplo preporučujemo da prate primjer svog člana Dedeića i ne osporavaju legitimitet skupštinskog zasijedanja na kojem su izglasani zakoni čijih se posljedica primjene očigledno boje”, navode iz URE.

Iz URE kažu da je konačni cilj DPS-a da mnogobrojnim opstrukcijama spriječi izglasavanje Zakona o porijeklu imovine.

"Ovim putem im poručujemo da samo odlažu neminovno, jer će Zakon o porijeklu imovine sigurno biti izglasan. Tome neće niko moći da stane na put, pogotovo ne služeći se politikanstvom”, zaključuju iz URE.