sastao se sa lokalnim funkcionerima

Bečić: Herceg Novi nije udaljeni grad, već dragulj obale, simbol Crne Gore i naša kapija ka EU

"Herceg Novi u Skupštini Crne Gore ima pouzdanog partnera, koji na zdravim osnovama želi da zajedno sa lokalnom upravom radi u interesu građana", istakao je Bečić

5853 pregleda 9 komentar(a)
Bečić tokom posjete Herceg Novog, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić tokom posjete Herceg Novog, Foto: Skupština Crne Gore

Herceg Novi nije udaljeni grad, već dragulj crnogorske obale, simbol Crne Gore i naša kapija ka Evropskoj uniji (EU) kojoj tako snažno svi zajedno stremimo, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da je Bečić juče posjetio opštinu Herceg Novi i da se sastao sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem, potpredsjednicima Vesnom Samardžić i Milošem Konjevićem, predsjednikom Skupštine opštine Nikolom Samardžićem i glavnim administratorom Nenadom Đorđevićem.

"Herceg Novi u Skupštini Crne Gore ima pouzdanog partnera, koji na zdravim osnovama želi da zajedno sa lokalnom upravom radi u interesu građana", istakao je Bečić.

On je izrazio uvjerenje da će nova vladajuća većina sa lokalnim samoupravama raditi na prevazilaženju izazova sa kojima se suočavaju.

"Vjerujem da ćemo konačno imati riješeno i pitanje ukidanja putarine na putnom pravcu Meljine – Petijevići, te da će Vlada dati značajan podsticaj da se krene ka decentralizaciji, jer time jačamo lokalnu samoupravu, širimo opseg izvornih prihoda i tako pomažemo razvojnoj komponenti opština", rekao je Bečić.

U saopštenju se dodaje da se on "posebno osvrnuo na brojne projekte lokalne uprave, čija realizacija u najvećoj mjeri nije bila ometena čak ni u otežanim uslovima pandemije koronavirusa, sa posebnim akcentom na objekat Dnevnog centra, avanturističkog parka koji je na ponos Crnoj Gori i regionu, kao i otvaranje prvog hotela koji je u opštinskom vlasništvu".

"Predsjednik Skupštine istakao je zadovoljstvo i odgovornom socijalnom politikom rukovodstva Opštine, koja se ogleda kroz brigu o najmlađim i starijim sugrađanima, kao i o mladima i sportistima, te kroz podsticajne mjere za širenje porodice. Uz zahvalnost na posjeti predsjednika Bečića, predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić konkretizovao je probleme lokalnih samouprava i naglasio da treba zajednički raditi na unapređenju postojećih zakonskih rješenja", piše u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Navodi se da je tokom sastanka sa predsjednicima klubova odbornika, Bečić imao priliku da se upozna sa radom lokalnog parlamenta i nedavno usvojenim odlukama.

"Predstavnici političkih partija su iznijeli svoje viđenje aktuelnih društveno-političkih dešavanja, kao i važnost jačanja uloge lokalnih parlamenata u Crnoj Gori. Bečić je naglasio da stabilnost, uz demokratsku kulturu vlasti i opozicije koju je Herceg Novi uvijek njegovao, predstavlja osnov za razvoj novskog kraja i cijele Crne Gore", piše u saopštenju.

Iz Skupštine su rekli i da je posjeta bila prilika da Bečić obiđe i lokaciju izgradnje prve podzemne garaže i novog trga u Herceg Novom, obnovljeni paviljon Gradske muzike, kao i novi objekat Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, čija izgradnja je u završnoj fazi.

Preporučujemo za Vas