Franeta: Dajemo potpunu podršku Careviću , odričemo se svih funkcija

“Nakon sve češćih informacija da je proces konstituisanja lokalne vlasti u Budvi zapao u problem zbog navodnih višestranih borbi za funkcije, fotelje i pozicije, osjećamo potrebu uz ozbiljnu dozu odgovornosti da obavijestimo građane Budve da je stav Prave Crne Gore - Prave Budve, kao jednog od aktera pomenutog procesa, isključivo orijentisan ka jednom cilju i svi potezi koje preduzimamo povodom toga su u službi tog cilja"

6593 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Predsjednik izvršnog odbora Prava Crna Gora- Prava Budva Aleksandar Franeta poručio je da ta partija spremna da se odrekne svih funkcija koje joj pripadaju , kako bi doprinijeli razrješenju novonastale situacije oko formiranja izvršne vladti u Budvi.

“Nakon sve češćih informacija da je proces konstituisanja lokalne vlasti u Budvi zapao u problem zbog navodnih višestranih borbi za funkcije, fotelje i pozicije, osjećamo potrebu uz ozbiljnu dozu odgovornosti da obavijestimo građane Budve da je stav Prave Crne Gore - Prave Budve, kao jednog od aktera pomenutog procesa, isključivo orijentisan ka jednom cilju i svi potezi koje preduzimamo povodom toga su u službi tog cilja. Da bismo pokazali našu iskrenu želju za tim spremni smo da se odreknemo svih funkcija i pozicija koje nam pripadaju, a kako bismo u konačnom doprinijeli uspješnom razrješenju novonastale situacije i kako bi građani napokon mogli da računaju da su dobili vlast kakvu zaslužuju i kakvu su birali. Smatramo da je naš jedini zadatak uspješno formiranje lokalne samouprave i kao takav treba da bude isključiv”, kaxao je Franeta.

Dodaje da kaošto to dobra praksa u demokratiji nalaže, jasno je da odgovornost treba podijeliti u skladu sa postignutim rezultatima na izborima.

“Međutim, smatramo neprihvatljivim ukoliko prilikom te raspodjele eventualno postoje određeni nerealni zahtjevi ili nerealna odbijanja umjerenih zahtjeva. Prava Crna Gora - Prava Budva će nastaviti da djeluje u pravcu konačnog dogovora, odnosno uspješnog formiranja gradske uprave. Pred nama je jedna od najtežih godina u modernoj istoriji grada i u takvoj situaciji svako treba da dà svoj doprinos kako bi Budva konačno dobila organe vlasti i kako bismo mogli da se okrenemo rješavanju nagomilanih problema u gradu. U skladu sa tim, dajemo potpunu podršku predsjedniku Opštine Marku Careviću, kao i naporima koalicije koju zastupa, a pritom ne izlazimo iz okvira postizbornog sporazuma koji smo postigli sa partnerima iz trećeg bloka. Jedina obaveza koju imamo je obaveza prema građanima i mi je nećemo zanemariti, niti ćemo iznevjeriti ijednog građanina koji je nakon velike avgustovske pobjede očekivao promjene i bolju budućnost0, zaključio je Franeta.

Bonus video: