Osnivačka Skupština GI "21. maj" 5. februara

GI “21. maj” osnovana je kao široki, društveni i državotvorni pokret slobodnih crnogorskih građana, kojima je cilj očuvanje i afirmacija temeljnih vrijednosti građanske i slobodne Crne Gore

4655 pregleda 35 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnivačka Skupština Građanske inicijative (GI) "21. maj" biće konstituisana 5. februara i na njoj će biti izabran Savjet tog pokreta, koji će imati 81 člana.

Kako je saopšteno, do sada je podršku Proglasu i Pokretu „21. maj“ dalo više od dvije hiljade ljudi.

"Podrška će se davati do 5. februara, kada će se po programskim dokumentima, koji su usvojena u petak na sastanku inicijalnih osnivača GI „21. maj“, konstituisati osnivačka Skupština na kojoj će biti izabran Savjet, koji će brojati 81 člana“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su iza Proglasa i Pokreta GI "21. maj" stali brojni intelektualci, akademici, profesori, ljekari, advokati.

"Kao i novinari, sportisti, slikari, studenti, radnici, pomorci, penzioneri, zabrinuti usljed tendencija narušavanja temeljnih vrijednosti izgradnje Crne Gore kao sekularne, demokratske, građanske i evropske države", rekli su iz GI "21. maj".

Kako su kazali, na adrese osnivača stigla je podrška većeg broja organizacija, udruženja, dijapore koji su podržali osnivanje GI „21. maj“ podržavajući Proglas.

“Podršku je moguće dati na mejl adrese: tanjapavicevic767@gmail.com i gi21maj@gmail.com”, dodaje se u saopštenju.

GI “21. maj” osnovana je kao široki, društveni i državotvorni pokret slobodnih crnogorskih građana, kojima je cilj očuvanje i afirmacija temeljnih vrijednosti građanske i slobodne Crne Gore.

Bonus video: