"nije urađeno mnogo toga što je odavo trebalo riješiti"

Medojević: Nikada nisam imao problem sa SPC i Joanikijem, kritikovao sam Vladu

"Najbolja varijanta za građane Nikšića, ali i cijelu Crnu Goru je da opozicija nastupi kao i na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori u tri kolone"

29220 pregleda 281 reakcija 102 komentar(a)
Medojević i Joanikije, Foto: PzP
Medojević i Joanikije, Foto: PzP

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da nikada nije imao bilo kakvih nesporazuma sa episkopom budimljansko-nikšićikm Joanikijem, prenose beogradske "Novosti".

Medojević se danas sastao sa Joanikijem.

"Nisam nikada imao problem sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) u Crnoj Gori, posebno ne sa episkopom budimljansko-nikšićkim i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske gospodinom Joanikijem. Danas sam u katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke, Đurđevi stupovi u Beranama sa njim imao veoma poučan, dobronamjeran i hrišćanski razgovor" kazao je za "Novosti" Medojević.

"Ja sam tada samo kritikovao Vladu premijera Zdravka Krivokapića. Mislim sa puno prava, jer, nije urađeno mnogo toga što je odavo trebalo riješiti. Evo, zbivanja u Nikšiću govore da sam apsolutno bio u pravu kada sam tražio hitne smjene u vrhu Uprave policije. Da se to tada uradilo i da je bilo smjena u policiji ne bi se dešavalo da se u Nikšiću dva mjeseca pred izbore pred očima policije i tužilaštva krše zakoni, kupuju i podmićuju građani. Ja sam tražio da se stane na put toj hobotnici što prije. Da je to učinjeno, danas bi specijalni policijski tim u Nikšiću za nekoliko dana uhapsio dvadesetak ljudi koji vrše kupovinu glasova u korist DPS i ostali bi se umirili. Ovako, sve je znatno komplikovanije, ali, u Nikšiću mora da pobijedi zakon, pravda i poštenje, kazao je Medojević.

On je kazao da će PzP biti na istoj listi sa Demokratskim frontom (DF).

"Nema dileme, PzP biće na istoj listi sa saborcima iz DF, a na njoj očekujemo iste partije, ali i nova lica iz političkih grupacija i udruženja građana koji žele da nam se pridruže. Najbolja varijanta za građane Nikšića, ali i cijelu Crnu Goru je da opozicija nastupi kao i na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori u tri kolone, da nam se pridruže svi koji su do sada iz ovog ili onog razloga bili po strani i da se sruše Đukanovićev DPS i njegovi privesci iz SD (Socijaldemokrate)" kazao je Medojević za "Novosti".

Preporučujemo za Vas