Đukanović za 19. januar zakazao sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost

Očekuje se da će na sjednici biti razmatrani predlozi Ministarstva odbrane za razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, general – majora Dragutina Dakića i razrješenju i prestanku službe general-majora Rajka Pešića

25372 pregleda 595 reakcija 17 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 18.01.2021. 11:37h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zakazao je za sjutra (utorak 19. januar) sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost.

"Dnevnim redom planirano je razmatranje predloga odluka o završetku učešća Vojske Crne Gore u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, proširenju angažovanja u misiji KFOR, kadrovska i druga pitanja iz nadležnosti Savjeta. Na sjednici će biti razmotren i Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u vježbama ili obuci u inostranstvu u 2020. godini, i Predlog odluke kojom se odobrava učešće pripadnika Vojske na međunarodnim vježbama u 2021. godini", navedeno je u saopštenju iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore

Očekuje se da će na sjednici biti razmatrani predlozi Ministarstva odbrane za razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, general – majora Dragutina Dakića i razrješenju i prestanku službe general-majora Rajka Pešića.

Đukanović je ranije saopštio da neće potpisati razrješenja već će zakazati sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Ta dva predloga Ministarstva su potpisala dvojica članova Savjeta za odbranu i bezbjednost - predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Sjednica Savjeta biće održana u Vili Gorica.

Bonus video: