Krivokapić-Trposki: Otvoriti avio-liniju Podgorica - Skoplje

Trpkoski i Krivokapić, kako je saopšteno iz Vlade, složili su se da je trenutna putna infrastruktura trgovinski i privredni izazov, te da je to "i jedan od razloga što su građani i građanke Makedonije okrenuti primorju Grčke"

2634 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Avio-linija na relaciji Podgorica-Skoplje doprinijela bi povećanju broja građana Sjeverne Makedonije koji bi se ljeti okrenuli dolasku na crnogorsko, a ne na grčko primorje.

To je ocijenjeno na sastanku premijera Zdravka Krivokapića sa ambasadorom Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim.

"Premijer je izrazio zadovoljstvo što već postoji veliki broj potpisanih bilateralnih sporazuma između naših država, ali vidi prostor da se ta saradnja proširi i unaprijedi kroz brojne nove sporazume. U dobroj nadi da ćemo potvrditi i osnažiti naše bilateralne odnose, premijer Krivokapić će 22. januara ugostiti ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija", saopšteno je iz Vlade.

Dodaje se da je Trpkoski poručio da Crna Gora u Sjevernoj Makedoniji ima prijatelja i partnera koji pozdravlja put Crne Gore ka višim standardima i ciljevima koji se naročito tiču vladavine prava i borbe protiv svih vidova korupcije.

"Trpkoski se složio sa Krivokapićem da je trenutna putna infrastruktura trgovinski i privredni izazov. To je i jedan od razloga što su građani i građanke Makedonije okrenuti primorju Grčke, a što u budućnosti ne mora biti nepromjenjiva konstanta. Jedno od rješenja u doglednoj budućnosti, moglo bi biti, i uspostavljanje avio-linije na relaciji Podgorica-Skoplje", saopšteno je.

Premijer i ambasador su saglasni da dosadašnja privredno-ekonomska saradnja nije zanemarljiva, ali da se prije svega može unaprijediti kroz crnogorski izvozni potencijal.

Bonus video: