Osipanje SNP Budva: Potpredsjednica napustila partiju i podržala Carevića

"Razlog za ovakvu odluku je nesaglasnost mojih političkih stavova sa aktuelnim političkim aktivnostima ove partije", kazala je Purić

39420 pregleda 260 reakcija 55 komentar(a)
Purić podržala Carevića, Foto: Vuk Lajović
Purić podržala Carevića, Foto: Vuk Lajović

Potpredsjednica SNP Budva Nada Purić napustila je danas tu partiju i dala podršku gradonačelniku i lideru koalicije “Za budućnost Budve” Marku Batu Careviću.

To je "Vijestima" potvrdila Purić, nezadovoljna aktuelnim političkim aktivnostima te partije.

Podsjećamo, SNP je kao sastavni dio koalicije koju je predvodio Carević nastupila na lokalnim izborima.

Međutim, zajedno sa Pokretom za promjene i Pravom Budvom, SNP je formirala treći blok i sa ukupno pet odbornika od 14 , koliko je osvojila. Carevićeva koalicija trenutno pregovora oko raspodjele izvršne vlasti i traži četvrtinu funkcija.

“Nakon osam godina članstva u SNP-u podnijela sam ostavku na funkciju potpredsjednice OO SNP i isključila se iz članstva partije. Razlog za ovakvu odluku je nesaglasnost mojih političkih stavova sa aktuelnim političkim aktivnostima ove partije. Pobjeda nad DPS-om koju je ostvarila koalicija "Za budućnost Budve" koja je predvodnik i ključni faktor borbe, omogućila nam je da poslije tri decenije apsolutističke vlasti kriminalne hobotnice, raznih nepočinstava i diskriminatorskog odnosa prema građanima konačno krenemo naprijed u stvaranje demokratskog društva. Našu snagu i moć određuje sloga i dogovor unutar koalicije, jer to je naša politička kuća. Ja sam protiv svakog pregrupisavanja u blokove i izlaske iz zajedničke kuće, iz koalicije, u kojoj smo se obavezali na slogu i zajedništvo. S obzirom da je SNP izašla iz koalicije i formirala takozvani treći blok, sa zZP-om i Pravom Crnom Gorom radi ostvarenja određenih ciljeva, ja prestajem biti član SNP-a. Ostajem u zajedničkoj kući u koaliciji DF-a. Vjerna usvojenom programu i očuvanju tradicionalnih vrijednosti u društvu, postajem član Nove srpske demokratije, na čijem čelu je u Budvi Marko Bato Carević, koja je dosljedno ostala na zacrtanom i dogovorenom putu sloge i zajedništva”, kazala je Purić Vijestima nakon što je dala podršku Careviću.

Bonus video: