Đukanović: Policija u Nikšiću sprovodi akciju "siguran glas", Sekulović da razriješi funkcionere

On je novinarima podijelio spisak službenika Ispostave granične policije u Nikšiću, koji je napravljen 2013. kako bi se sprovela akcija "siguran glas"

32902 pregleda 449 reakcija 50 komentar(a)
Đukanović, Foto: Biljana Matijašević
Đukanović, Foto: Biljana Matijašević

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović pozvao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da hitno razriješi sve funkcionere Uprave poliicije u Nikšiću, jer, kako je kazao, policija tamo sprovodi akciju "siguran glas"među službenicima.

Pozvao je i da se smijene svi pomoćnici direktora Uprave policije jer, kako je kazao, oni su to radili ranije, a rade i danas.

"Očekujemo da institucije konačno omoguće da se građani Nikšića slobodno izjasne na izborima", rekao je Đukanović na konferenciji za novinare.

On je novinarima podijelio spisak službenika Ispostave granične policije u Nikšiću, ekspoziture Banjani, koji je napravljen 2013. uoči lokalnih izbora u Nikšiću, kako bi se sprovela akcija "siguran glas".

Spisak
foto: Biljana Matijašević

Na spisku Granične policije ekspoziture Banjani iz 2013, je 48 službenika. Navedena je nihova adresa stanovanja, matični broj, broj članova porodice i biračko mjesto.

Iz DF-a su novinarima podijelili i spisak službenika Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić u kojem su, pored imena službenika, navedeni članovi njihove uže porodice sa pravom glasa.

Đukanović je rekao da je policija i danas u službi Demokratske partije socijalista (DPS) i da rukovodioci redovno šalju izvještaje bivšem direktoru policije Veselinu Veljoviću.

Đukanović je poručio da će uprkos ovome, DPS doživjeti katastrofalan poraz na izborima u Nikšiću.

Redovni lokalni izbori u Nikšiću održaće se 14. marta ove godine.

Bonus video: