Demokrate uzele mandat DPS-u Tuzima

To je Vijestima potvrdio nosilac izborne liste Stjefan Camaj
161 pregleda 36 komentar(a)
Štjefan Camaj, Aleksa Bečić, Demokrate, Foto: Demokrate
Štjefan Camaj, Aleksa Bečić, Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 23.12.2017. 20:41h

Na ponovljenom glasanju na biračkom mjestu Vranj u Tuzima, Demokratska Crna Gora uzela je drugi mandat.

To je Vijestima potvrdio nosilac izborne liste Stjefan Camaj.

Za ovaj mandat borili su se sa DPS-om.

Pravo glasa na ovom biračkom mjestu imalo je oko 400 građana.

"Na ponovljenom biračkom mjestu u Vranju, u Tuzima, Demokrate osvojile 25% glasova. Demokrate osvojile drugi mandat, DPS izgubio mandat! Nakon uspjeha u Petnjici, veliki uspjeh i nova potvrda građanskog karaktera naše partije!", kazao je lider Demokrata, Aleksa Bečić.

"Demokratska Crna Gora nastavlja rast, a DPS politički sunovrat. To potvrđuju rezultati sa ponovljenih izbora na biračkom mjestu Vranje u Tuzima, po kome su Demokrate uzele još jedan mandat i sada u parlamentu participiramo sa dva odbornika. Drugi mandat su Demokrate dobile uzimajući mandat direktno DPSu. Još jedna u nizu potvrda dubokog prodora Demokratske Crne Gore u biračko tijelo DPSa. Taj niz je počeo u Budvi i Kotoru, nastavljen je na Cetinju i Petnjici, a sada je veoma vidljiv i u Tuzima. Uprkos kompletnoj mašineriji formalnih i neformalnih centara moći koje su se obrušile u borbi da zadrže Demokrate na jednom mandatu u Tuzima i sačuvaju mandate DPSu, uspjeli smo da pojačamo rezultat, a dodatno oslabimo DPS. Zahvaljujemo se hrabrim i poštenim građanima i građanima Tuzi koji prepoznaju iskrene demokratske snage. Demokrate su još jednom potvrdile svoj građanski koncept i na ovom primjeru pokazale da ideja Pobjeda, a ne podjela nema alternativu. Izraženo u procentima, Demokrate su osvojile 25% glasova na biračkom mjestu Vranje u Tuzima, što govori o ogromnoj podršci građana i nezaustavljivom rastu", kazale su Demokrate.

Na istom biracko mjestu DPS je pao za punih 17%. Dakle, onoliko koliko su Demokrate porasle.

U Tuzima, DPS je 26. novembra dobio 15 od 32 odbornička mjesta. Albanska alternativa je dobila sedam. Bošnjačka strana i Demokratski savez Albanaca po tri, a dva Demokratska unija Albanaca. Po jedan su tog dana dobile Demokrate i Socijaldemokrate.

Ustavni sud Crne Gore je početkom nedjelje prihvatio žalbu Demokrata i omogućio ponavljanje izbornog postupka na biračkom mjestu “MZ Vranj”, u opštini Tuzi.

Demokrate su se žalile Državnoj izbornoj komisiji da je na tom biračkom mjestu 19 birača glasalo putem pisma, a da u izvodu iz biračkog spiska za glasanje putem pisma nema potpisa tih birača, niti je zaokružen broj ispred njihovog imena.

Bonus video: