pozdravili odluku ministarstva

SNP: MVP ne smije odustati od namjere da sankcioniše diplomate koje su se oglušile o obavezu povratka u zemlju

"Na ovaj način, Darko Pajović, Miodrag Vlahović, Sanja Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Vera Kuliš pokazali su do kojeg stepena, zapravo, ne poštuju svoju državu i građane koji ih plaćaju i koliko su spremni da krše dobre diplomatske prakse i sopstvene obaveze", kazali su iz SNP

3959 pregleda 4 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) ne smije odustati od namjere da sankcioniše sve one diplomate koje su se oglušile o obavezu povratka u zemlju i da mora učiniti sve kako bi se diplomatsko-konzularna mreža Crne Gore očistila od onih koji joj čine evidentnu štetu, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP).

Oni pozdravljaju odluku MVP da pokrene disciplinski postupak protiv ambasadora koji nisu došli na konsultacije koje su trebale da budu održane prije dva dana.

"Na ovaj način, Darko Pajović, Miodrag Vlahović, Sanja Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Vera Kuliš pokazali su do kojeg stepena, zapravo, ne poštuju svoju državu i građane koji ih plaćaju i koliko su spremni da krše dobre diplomatske prakse i sopstvene obaveze", kazali su iz SNP.

Navode da su neki od njih, među kojima je Miodrag Vlahović, već prekršili osnovna diplomatska pravila i ušli u zonu kršenja zakona.

"Pomenuti gospodin je nedavno učinio javnim službeni dokument Ministarstva vanjskih poslova, zbog čega je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Podsjećamo da se radi o „diplomati“ koji je zajedno sa Nebojšom Kaluđerovićem, ambasadorom u SAD, i Željkom Perovićem, ambasadorom u Beču, pružio podršku Mirni Nikčević na način što je platio kaznu kojom je bila sankcionisana za izjave u kojima je prijetila spaljivanjem vjernicima Srpske pravoslavne crkve i širila govor mržnje", ističu iz ove partije.