Ambasador Neđeši: Mađarska zainteresovana za investiranje u IT i sektor telekomunikacija

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović naglasio je da je Mađarska potvrdila spremnost za otvorenu i prijateljsku saradnju, te da snažno promoviše evropske aspiracije zemalja u susjedstvu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MPV)

6722 pregleda 1 komentar(a)
Neđeši i Radulović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Neđeši i Radulović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ambasador Mađarske u Crnoj Gori, Jožef Neđeši, kako je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) saopšteno, istakao je da dvije države ostvaruju izuzetne direktne kontakte, te podsjetio na aktuelne mađarske investicije u Crnoj Gori, istakavši da je Mađarska zainteresovana za investiranje i u IT i sektoru telekomunikacija.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović naglasio je da je Mađarska potvrdila spremnost za otvorenu i prijateljsku saradnju, te da snažno promoviše evropske aspiracije zemalja u susjedstvu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MPV).

Radulović, kako se u saopštenju navodi, ukazao je i na značaj kontinuirane podrške koju Mađarska pruža našoj zemlji, prvobitno u pogledu pristupanja NATO, a sada po pitanju pretpristupnih pregovora.

On se danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem.

"Šef crnogorske diplomatije je izrazio uvjerenje da Mađarska, u skladu sa geografskom i istorijskom povezanošću sa narodima na Balkanu, ima posebno razumijevanje za međudržavne odnose u regionu. Ministar Radulović je poručio da Crna Gora posebno cijeni podršku mađarske Vlade i njenih diplomata koji predstavljaju svojevrsne advokate crnogorskog članstva u EU, prvenstveno komesara EU za proširenje i politiku susjedstva Olivera Varheljija", stoji u saopštenju ministarstva.

U saopštenju se dodaje i da je šef crnogorske diplomatije posebno istakao značaj širenja međunarodno-pravne baze u svim oblastima od zajedničkog interesa, te promociju ekonomske diplomatije kao snažnog temelja sveukupne saradnje.

Ambasador Neđeši je, kako je saopšteno iz MVP-a, čestitao Raduloviću stupanje na novu dužnost, te izrazio uvjerenje da će nova Vlada doprinijeti daljem razvoju države.

"On se saglasio sa ministrom Radulovićem da je Mađarska blizak i iskren prijatelj i partner regiona, s naglaskom da aktivno podržava evropski put Crne Gore. Mađarska, kako je naglasio, cijeni našu zemlju kao bliskog saveznika u NATO, i pouzdanog partnera u svijetlu njene aspiracije ka EU. Na sastanku je bilo riječi o posjeti ministra Radulovića Budimpešti, što će biti jasan signal posvećenosti nove Vlade partnerstvu sa državama članicama EU i NATO, kao najznačajnijim saveznicima i partnerima", zaključuje se u saopštenju ministarstva.

Bonus video: