"SIMBOL PROTESTA"

Abazović: Žao mi je što je Dara Radonjić privedena, zakon je jednak za sve

Komentarišući zahtjev ustavnog suda da se Skupština u roku od 15 dana izjasni na predlog o ocjeni ustavnosti Odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, kazao je da niko ne može da se igra sa voljom građana, pa ni Ustavni sud

52755 pregleda 1248 reakcija 90 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović poručio je danas da je zakon jednak za sve i pozvao građane na “malo veći oprez” kada su u pitanju mjere zaštite od koronavirusa.

Komentarišući hapšenje Dare Radonjić, koja je, kako kaže, simbol građanskih protesta, rekao je da je primio puno poziva i poruka i da mu je žao što je ona privedena, nakon tradicionalnog plivanja za časni krst u Podgorici.

"Zaista mi je žao, ali je zakon jednak za sve. Žao mi je, ako neko želi da ispolitizuje to je druga priča. Jeste gospođa Dara simbol protesta, žao mi je i pozivam građane na malo veći oprez", rekao je Abazović na konferenciji za novinare u Skupštini.

Komentarišući zahtjev ustavnog suda da se Skupština u roku od 15 dana izjasni na predlog o ocjeni ustavnosti Odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, kazao je da niko ne može da se igra sa voljom građana, pa ni Ustavni sud.

"Ako Ustavni sud želi da radi neustavno, neka to čini. Možda Vlada ne može u tome da ga spriječi. Ali ako ustavni sud želi od jasne većine da pretvari da ćejedan poslanik d nestane da bude 40, to se neće desiti. Vlada i nova većina se jedan centimetar neće povući sa onoga što su ustavne nadležnosti sporvođenja zakona i svih predlaganja zakona u skladu sa svim procedurama", rekao je Abazović.

On je kazao da što se tiče partijskih sudova, "nagledali smo ih se 30 godina".

"Danas smo imali priliku da saznamo da je prva žrtva korupcije iz sudstva završila iza rešetaka. Ne želim da neko doživi da je ovo neka prijetnja, ali ako neko misli da će se igrati sa ovim 41 poslanikom ili listom 'Crno na bijelo', ili sa Vladom ili premijerom, potpredsjednikom Vlade, bilo kojim ministrom ili predsjednikom Skupštine, to se neće desiti. Važi i za predsjednika Crne Gore. Pravda je stigla, ona je spora ali dostižna i više u Crnoj Gori nedodirljivih nema", poručio je Abazović.

Dodao je da to važi i za sudije Ustavnog suda, ako je trebalo da odu u penziju po zakonu, "trebalo je da odu u penziju".

"Ako žele neko pojašnjenje od Skupštine neka to traže po zakonskoj osnovi. Mi smo glasali većinski, dominantno na sjednici 28. decembra, danas smo ponovili sve. Očekujem da predsjednik države potpiše akte i da se stavi tačka. Ko želi da ide na Ustavni sud neka ide, ali će tamo završiti i svi oni akti koji su elektronski doneseni tokom 2020. godine, pa ako neko želi da se nadgornjava, neka se nadgornjava", kazao je Abazović. Dodao je da nema više političkog egzibicionizma vezanog za Državnu izbornu komisiju, Ustavni sud ili bilo koga ko želi da izađe van svojih nadležnosti.

Preporučujemo za Vas