"Ne vidim sličnost ove i Vlade DPS-a"

Abazović: Ne može se demontirati Đukanovićev režim za dan

Potpredsjednik Vlade kazao da će biti zapošljavanja partijskog kadra, ali u skladu sa zakonom, kao i da je on za to da se povise kriterijumi na konkursima za određene pozicije

18079 pregleda 77 reakcija 77 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti znači sigurnost za imovinu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Rekao je i da ne vidi sličnost ove i vlade Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ovaj zakon i ne treba da tretira imovinska pitanja, to je bila greška prethodnog zakona", rekao je Abazović, navodeći da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sada mora da ga potpiše, jer je drugi put izglasan.

On je istakao da, uprkos utisku koji se stvara, on nije premijer Crne Gore: "Nijesam premijer, premijer je Zdravko Krivokapić".

Vijest o hapšenju Branislava Brana Mićunovića odjeknula je u regionu, ali je on ubrzo pušten.

"Zlonamjerni će uvijek tumačiti nešto pogrešno. Mi ne možemo da zadržimo nekoga kada je drugi priznao da su njegova dva zaplijenjena pištolja. Oni su pušteni da se brane sa slobode. Ne možemo na osnovu negativne percepcije nekog pojedinca da kršimo zakon", rekao je Abazović za TV Prva i dodao da nije on taj koji je uhapsio Mićunovića.

Kako je rekao u Crnoj Gori mogu da zaborave na "bahatosti, kumstva, veze i pozivanja tužioca".

Kako kaže, pitanje partijskog zapošljavanja i dalje se potencira.

"Ne vidim sličnost ove vlade i Vlade DPS-a. U našoj vladi ima 12 ljudi koji nijesu partijski ljudi. Gdje to ima", kazao je Abazović i dodao da se ne može demontirati Đukanović režim za jedan dan, prenosi Portal RTCG.

Dodaje da će biti zapošljavanja partijskog kadra, ali u skladu sa zakonom, kao i da je on za to da se povise kriterijumi na konkursima za određene pozicije.

Osvrnuo se i na rad RTCG-a, za koji je rekao da nije javni servis, već "aparat DPS-a", kao i da je situacija "kataklizmična".

"Naravno da Vlada može da utiče na objektivno izvještavanje, nijesu prihvatii da se sami povuku. Vrlo često podstiču nacionalnu i vjersku mržnju. To nije televizija, to nije medij", zaključio je Abazović.