Abazović: Crna Gora želi svijet mira i tolerancije

"Vlada Crne Gore uvijek biti posvećena mirnom rješavanju sporova i ostvarivanju svakog vida napretka, kako u regiji Kavkaza, tako i u svim ostalim regionima svijeta", kazali su iz kabineta Abazovića

3417 pregleda 5 komentar(a)
Abazović i Hovakimian, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Abazović i Hovakimian, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da Crna Gora želi svijet mira i tolerancije, kao i svijet u kojem će se sporovi rješavati na miran i demokratski način, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Abazović je istakao da vođenje dijaloga o svim spornim pitanjima predstavlja osnov napretka društva na svim svjetskim meridijanima", navodi se u saopštenju.

On se danas, kako je saopšteno, sastao sa nerezidencijalni ambasadorom Jermenije u Crnoj Gori Ašotom Hovakimianom.

Kako su iz njegovog kabineta kazali ambasador Hovakimian je upoznao potpredsjednika Abazovića sa trenutnom situacijom u Jermeniji nakon sukoba sa Azerbejdžanom oko teritorije Nagorno-Karabaha.

"Abazović je naglasio da Crne Gora ima tradicionalno dobre odnose i sa Jermenijom i sa Azerbejdžanom, te će Vlada Crne Gore uvijek biti posvećena mirnom rješavanju sporova i ostvarivanju svakog vida napretka, kako u regiji Kavkaza, tako i u svim ostalim regionima svijeta", kazali su iz kabineta Abazovića.

Bonus video: