Radulović: Dijaspora predstavlja važan most saradnje

Ambasador Jermenije, Ashot Hovakimian je kazao da bi bilo značajno uložiti napore u domenu vizne liberalizacije za jermenske građane, dodajući da bi to bio podsticaj za razvoj turizma

2384 pregleda 2 komentar(a)
Đorđe Radulović, Foto: Savo Prelević
Đorđe Radulović, Foto: Savo Prelević

Između Crne Gore i Jermenije postoji prostor za intenziviranje saradnje u brojnim oblastima, sa akcentom na ekonomiju i turizam, ocijenio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On je na sastanku sa ambasadorom Jermenije u Crnoj Gori, sa sjedištem u Pragu, Ashotom Hovakimianom, istakao značaj dijaspore, ocjenjujući da ona predstavlja važan most saradnje.

Radulović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, ocijenio da dvije države, iako male i geografski udaljene, imaju zapaženu i sadržajnu saradnju u okviru multilateralnih foruma.

„Sagovornici su izrazili zadovoljstvo susretom, uprkos otežanim okolnostima usljed pandemije i istakli obostranu spremnost za unapređenje odnosa Crne Gore i Jermenije“, dodaje se u saopštenju.

Hovakimian je podsjetio na značaj intenziviranja političkog dijaloga i saradnje, čemu bi značajno doprinio kontakt na ministarskom nivou, kao i održavanje konsultacija između ministarstava vanjskih poslova.

„U pravcu unapređenja ekonomske saradnje predložio je i organizovanje biznis foruma, kada dozvoli epidemiološka situacija“, navodi se u saopštenju.

Hovakimian je kazao da bi bilo značajno uložiti napore u domenu vizne liberalizacije za jermenske građane, dodajući da bi to bio podsticaj za razvoj turizma.

Radulović i Hovakimian su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj situaciji u Jermeniji, pri čemu su naglasili važnost dijaloga i mirnog rješenja, u cilju prevazilaženja konflikata.

Bonus video: