razgovarao sa ambasadorkom medoks

Lekić: Velika Britanija uzor za Crnu Goru

Lekić je istakao da „Bregzit“ zasigurno neće smanjiti intenzitet odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, već da će naprotiv, dati novu notu razvoju partnerstva dvije države

5570 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupstina.me
Sa sastanka, Foto: Skupstina.me

Velika Britanija predstavlja svojevrsni uzor za Crnu Goru kada su demokratski standardi i vladavina prava u pitanju, kazao je predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić, tokom sastanka sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks.

Lekić je istakao značaj te zemlje za region Zapadnog Balkana i svijet u cjelini.

"Ambasadorka Medoks čestitala je predsjedniku Odbora izbor na važnu funkciju i izrazila očekivanje da će tokom svog mandata doprinijeti jačanju parlamentarne saradnje dvije države. Ona je takođe kazala da je glavni prioritet diplomatskih misija Ujedinjenog Kraljevstva u regionu Zapadnog Balkana očuvanje mira i stabilnosti, imajući u vidu moguće refleksije na stabilnost cijele Evrope", saopšteno je iz Skupštine.

Lekić je istakao da „Bregzit“ zasigurno neće smanjiti intenzitet odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, već da će naprotiv, dati novu notu razvoju partnerstva dvije države.

Na sastanku je između ostalog bilo riječi i o funkcionisanju Skupštine i Vlade Crne Gore, aktuelnom procesu kohabitacije, kao i o pitanjima koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, zaključuju iz parlamenta.