Vujović: Krivokapić nema pravo da se obračunava sa kompletnom prosvjetom

Utisak je, navode iz SDP-a, da je premijer želio i da pokrene, "istina realnu, priču o partijskim vojnicima bivše vlasti" na rukovodećim mjestima u prosvjeti, ali samo kako bi se otvorio prostor za "partijske vojnike nove vlasti, koji se ovih dana ubrzanim tempom raspoređuju po dubini i širini državnog aparata"

11184 pregleda 87 reakcija 61 komentar(a)
Vujović, Foto: Savo Prelević
Vujović, Foto: Savo Prelević

Član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović, kazao je da premijer Zdravko Krivokapić nema pravo da se obračunava sa kompletnom prosvjetom i prosvjetnim radnicima, "da im prijeti, podučava što smiju a što ne smiju da rade", iako je, kako je kazao, svima jasno u kojoj mjeri je prosvjeta bila podložna političko-partijskim namještenjima, posebno u mandatu prethodne Vlade.

Tada je, kako je kazao, jedna od partija bivše vlasti prosvjetu "tretirala kao svoj zabran ili feud".

Krivokapić je juče kazao da je depolitizacija vaspitno-obrazovnih ustanova prioritet rada Vlade i poručio da školama više neće upravljati politički podobni, već najkvalitetniji kadrovi.

"Jučerašnje prijeteće obraćanje premijera prosvjetnim radnicima nedostojan je i istovremeno farsičan pokušaj treniranja discipline u odnosu na profesiju koja bi u svakom normalnom društvu morala biti posebno uvažena. Ako je premijer mislio da će viškom decibela i podignutim prstom podići svoj i autoritet svoje Vlade definitivno je da je proizveo kontraefekat, da ne kažemo ispao smiješan", ocijenio je Vujović.

Utisak je, kako je kazao, da je premijer želio i da pokrene, "istina realnu, priču o partijskim vojnicima bivše vlasti" na rukovodećim mjestima u prosvjeti, ali samo kako bi se otvorio prostor za "partijske vojnike nove vlasti, koji se ovih dana ubrzanim tempom raspoređuju po dubini i širini državnog aparata".

"Ipak, izgleda da su nakon jučerašnjeg premijerovog performansa najgore prošli, ni krivi ni dužni, profesori fizičkog, a ni neke stare latinske izreke, takođe ni krive ni dužne, se nijesu najbolje provele. Nadamo se da će premijeru jučerašnji skeč biti nauk da se autoritet ne gradi galamom već znanjem, pristojnošću, uvažavanjem svojih građana i principima koje još uvijek nijesmo spoznali kada je nova vlast u pitanju", zaključio je Vujović.

Bonus video: