LP: Javnost mora znati ko je Abazoviću nudio mito

Specijalno tužilaštvo okončalo izviđaj u predmetu formiranom nakon tvrdnji Abazovića da mu je nuđen 21 milion eura

2561 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija saopštila je danas da javnost mora znati ko je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću nudio 21 milion eura mita, ili će se, kako su upitali, i to proglasiti državnom tajnom.

"Vijesti" su jutros objavile da je Specijalno državno tužilaštvo okončalo izviđaj u predmetu formiranom nakon tvrdnji Abazovića da mu je nuđen mito, i da je nakon saslušanja donijeta odluka da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

Iz Liberalne partije tvrde da je Abazović upravo na osnovu tvrdnji da mu je nuđen višemilionski mito postao potpredsjednik Vlade zadužen za sektor bezbjednosti.

"Niko nije siguran da neće osvanuti u njegovom čuvenom Tvitu kao uhapšen i već presuđen, po onoj 'Kadija te tuži, kadija ti sudi'. Za Crnu Goru Abazović postaje ono što je Berija bio u zloglasnoj staljinističkoj Rusiji i njihovoj bezbjedonosnoj službi. LP poziva potpredsjednika Abazovića da relaksiranije pristupa svojem poslu i počne konačno da radi u skladu sa Ustavom, zakonom i pristojnim građanskim ponašanjem", zaključuje se u saopštenju LP.

Bonus video: