Radulović: Perović nije opozvan jer je na liječenju, Kaluđeroviću uskoro ističe mandat

"Ja duboko vjerujem da smo mi društvo koje je na višem nivou od poltičke borbe, ova vlada je humana, a opoziv može da bude fatalan"

30511 pregleda 202 reakcija 26 komentar(a)
Đorđe Radulović, Foto: Luka Zeković
Đorđe Radulović, Foto: Luka Zeković

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je kazao da se ambasador Crne Gore u Austriji Željko Perović nalazi na bolničkom liječenju zbog čega nije opozvan, iako je učestvovao u plaćanju kazne Mirni Nikčević i neprimjerno se miješao u politiku.

Radulović je na konferenciji za medije povodom posjete ministra vanjskih poslova Bujara Osmanija rekao da bi opoziv ambasadora Crne Gore u Beču mogao izazvati kobne posljedice.

"On je u bolnici i bilo koji opoziv mogao bi da bude fatalan, znam da je uključen u slučaju Nikčević, on je disciplinski odgovarao za to. Ja mislim da on treba da bude opozvan, jer se umiješao u politiku kada je koaliciji "Crno na bijelo" poslao pismo da ne formira vlast sa ostale dvije koalicije. Ne smijemo da dozvolimo da se tako ponaša karijerni diplomata", rekao je Radulović.

Istakao je da Perović treba da bude opozvan, ali da je ova Vlada "previše humana" da bi to uradila.

"Ja duboko vjerujem da smo mi društvo koje je na višem nivou od poltičke borbe, ova vlada je humana, a opoziv može da bude fatalan", istakao je Radulović.

Odgovarajući na pitanje zašto nije opozvao ambasadora Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama Nebojšu Kaluđerović koji je takođe platio kaznu Nikčević, ministar vanjskih poslova je kazao da za to nema potrebe jer mu mandat ističe za sedam dana.

"Kauđerovic je učestvovao u slučaju Mirne Nikčević i on je zbog toga disciplinski odgovarao, on završava svoj mandat za sedam dana i to je kraj", kazao je Radulović.

Krajem novembra tada suspendovana službenica Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Mirna Nikčević saopštila je da će njenu novčanu kaznu, koja joj je izrečena zbog vrijeđanja vjernika Mitropolije crnogorske-primorske, platiti tri ambasadora.

Nikčević je na svom Facebook profilu navela da će njene troškove pokriti ambasadori Miodrag Vlahović (Sveta Stolica), Nebojša Kaluđerović i Željko Perović.

Vlahović je među sedam opozvanih ambasadora, čiji opoziv Đukanović nije potpisao.

Bonus video: