"REGION KOJI JE U TRANZICIONOM PERIODU NAJVIŠE PRETRPIO"

Abazović: Ispravićemo sistemsku nepravdu učinjenu sjeveru Crne Gore

Potpredsjednik Abazović i funkcioneri Stranke pravde i pomirenja usaglasili su se da su manjinski narodi neizostavan dio građanske i multikonfesionalne Crne Gore, te da će se ova Vlada sa posebnim senzibilitetom odnositi prema njima, saopšteno je iz Vlade

6833 pregleda 55 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Vlada mora posvetiti posebnu pažnju sjeveru zemlje kako bi se ispravila sistemska nepravda koja je učinjena tom kraju.

To je saopštio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji je razgovarao sa potpredsjednikom Stranke pravde i pomirenja Seidom Hadžićem i funkcionerima Arbenom Jakupijem i Almirom Muratovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je upoznao sagovornike sa aktivnostima koje je Vlada imala u prvih 50 dana rada, "kao i sa prioritetima u narednom periodu".

"Potpredsjednik Abazović je sa funkcionerima Stranke pravde i pomirenja razmatrao pitanja koja se tiču mogućnosti ulaganja i razvoja u sjever Crne Gore. Potpredsjednik Abazović je naveo da je u tranzicionom periodu sjever Crne Gore najviše pretrpio i da se te posljedice još uveliko osjećaju, što se najbolje ogleda u velikoj migraciji stanovništva iz sjevernih krajeva naše države", navodi se u saopštenju.

Funkcioneri Stranke pravde i pomirenja, kako se dodaje, stavili su se na raspolaganje Vladi za svaki vid kooperativnosti u smislu razvoja sjevera i države Crne Gore.

"Potpredsjednik Abazović i funkcioneri Stranke pravde i pomirenja usaglasili su se da su manjinski narodi neizostavan dio građanske i multikonfesionalne Crne Gore, te da će se ova Vlada sa posebnim senzibilitetom odnositi prema njima", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas