Ćutanje posle sjednice DPS: Krupna odluka ili zatišje pred Kongres

Do sada su kao kandidati za predsjednika figurirali predsjednik Milo Đukanović, dosadašnji zamjenik Duško Marković i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji je koordinisao pripreme za kongres

24628 pregleda 69 reakcija 69 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Sjednica predsjedništva Demokratske partije socijalista trajala je sinoć do kasnih sati, ali posle nje nije bilo saopštenja za javnost kako to obično biva.

Velika većina medija, čak ni oni bliski DPS-u nisu objavili niti jedan detalj sa sjednice na kojoj je planirano da se odredi spisak kandidata za potpredsjednike i predsjednika partije.

Kongres DPS-a se održava u nedjelju.

Upućeni u dešavanja u partiji smatraju da takvo ponašanje partije može značiti da je na sjednici bilo ozbiljnog mimoilaženja kada je u pitanju izbor budućeg partijskog rukovodstva, ali i da je moguće da je donesena neka krupna odluka za koju DPS ne želi da stigne do javnosti prije kongresa.

Do sada su kao kandidati za predsjednika figurirali predsjednik Milo Đukanović, dosadašnji zamjenik Duško Marković i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji je koordinisao pripreme za kongres.

"Dan" je objavio da za Markovića neće biti mjesta u partijskom rukovodstvu u slučaju da Đukanović bude predsjednik, jer će u tom slučaju potpredsjednici biti mlađi kadar.

Bonus video: