URA dogovara savez sa Bečićem

Prema tvrdnjama sagovornika "Vijesti", dvije partije neće razmatrati formiranje koalicije u Beranama i Ulcinju zbog kratkog roka za predaju lista
97 pregleda 71 komentar(a)
Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Foto: Vijesti
Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 22.12.2017. 22:29h

Glavni odbor Građanskog pokreta URA dao je saglasnost rukovodstvu stranke da počne razgovore sa Demokratskom Crnom Gorom o mogućem koalicionom aranžmanu, saznaju "Vijesti".

Prema tvrdnjama sagovornika "Vijesti" upućenom u dešavanja, lider pokreta URA Dritan Abazović trebalo bi da počne razgovore sa predsjednikom Demokrata Aleksom Bečićem o koalicionom aranžmanu koji podrazumijeva zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima kao i formiranje zajedničke liste na izborima u Podgorici ostalih 10 opština koji se očekuju u maju naredne godine. Aranžman, kako se navodi, podrazumijeva i zajedničku listu na narednim parlamentarnim izborima.

Prema tvrdnjama sagovornika "Vijesti" dvije partije neće razmatrati formiranje koalicije u Beranama i Ulcinju zbog kratkog roka za predaju lista, s obzirom da se izbori održavaju 4. februara.

"Ako razgovori čelnika pokreta URA i Demokrata budu uspješni i rezultiraju koalicionim sporazumom prihvatljivim za obje stranke, on će biti predmet odlučivanja partijskih organa", kazao je sagovornik "Vijesti".

Nakon izbora na Cetinju funkcioneri pokreta URA i Demokrata su u javnosti sve češće pokazivali da sarađuju, pa je tako Abazović nedavno gostovao na izbornoj konvenciji Demokrata u Zeti dok je Bečić bio na sjednici podgoričkog odbora pokreta URA, kada je Luka Rakčević izabran za predsjednika odbora.

Bečić i Abazović su saradnju najavljivali i početkom godine, kada su tvrdili da je pobjeda opozicije u Budvi i Kotoru pokretač demokratskih promjena. Oni su tada poručili i da je kadrovska obnova nešto bez čega se ne mogu zamisliti kvalitativne društvene promjene u Crnoj Gori te da je Crnoj Gori neophodna smjena generacija.

Bonus video: