SNP: Ne smije se tolerisati bahaćenje onih koji su na čelu državnih ustanova

"Postavljamo pitanje da li se UO izjašnjavao o revizorskom izvještaju kojim su utvrđene pomenute nepravilnosti ili je to Bjelica, kao predsjednik UO, spriječio", pitaju iz SNP

6915 pregleda 6 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Više se ne smije tolerisati javašluk i bahaćenje onih koji su dobili priliku da budu na čelu važnih državnih ustanova, a građani moraju biti upoznati o svakom centu koji se troši iz državnog budžeta, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP).

Kako navode, SNP očekuje od predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore ( UO UCG) Duška Bjelice da objasni javnosti nepravilnosti u radu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje tokom 2011. i 2012. godine, kada je bio na čelu ove ustanove.

"Vijesti su" juče pisale kako je Služba za internu reviziju UCG utvrdila više krupnih nepravilnosti u radu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje tokom 2011. i 2012. godine, kada je na čelu ustanove bio aktuelni predsjednik UO UCG Duško Bjelica, a sa računa fakulteta, između ostalog, plaćane su čitulje i pomeni, četinari i bodljikava žica, kutija za alat, ljekovi, ali i dnevni boravci za dvoje u hotelu u Danilovgradu.

"Naime, građani su iz medija mogli saznati da su sa računa pomenutog Fakulteta plaćane, najblaže rečeno, stvari i usluge koje nemaju veze sa njegovim radom. Postavljamo pitanje da li se UO izjašnjavao o revizorskom izvještaju kojim su utvrđene pomenute nepravilnosti ili je to Bjelica, kao predsjednik UO, spriječio", pitaju iz SNP.

Ističu da javnost ima pravo da zna kako se raspolagalalo novcem ovog fakulteta, odnosno da li je došlo do zloupotrebe državnog novca u privatne svrhe.

"Više se ne smije tolerisati javašluk i bahaćenje onih koji su dobili priliku da budu na čelu važnih državnih ustanova, a građani moraju biti upoznati o svakom centu koji se troši iz državnog budžeta. Samo na taj način Crna Gora može biti uspješna u borbi protiv zloupotreba ove vrste i postati država koja zaslužuje da postane dio evropske porodice naroda", zaključuju iz SNP:

Bonus video: