Šćekić: Ovaj sramni čin ne može ugroziti naše zajedništvo u Beranama

Predsjednik Opštine Berane je pozvao nadležne organe da nalogodavci i počinioci ovog sramnog djela budu što prije pronađeni i procesuirani

21283 pregleda 668 reakcija 69 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Vijesti
Dragoslav Šćekić, Foto: Vijesti

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić najoštrije je osudio ispisivanje grafita u mjesnoj zajednici Dolac, u Beranama.

„Opština Berane najoštrije osuđuje grafite, uvredljive sadržine, koji su ispisani na zidu napuštene zgrade u mjesnoj zajednici Dolac, u Beranama.

Sa najdubljim prezirom i neodobravanjem doživljavamo širenje ovakvih naručenih poruka mržnje koje dolaze iz dobro poznatih kuhinja DPS-a pred današnji kongres ove partije- navodi se u saopštenju Šćekića.

Prema njegovim riječima ponavlja se isti scenario od 30. avgusta 2020. godine, pred parlamentarne izbore, kada su tokom noći ispisani uvredljivi grafiti u naseljima gdje pretežno žive naši sugrađani, komšije i prijatelji Bošnjaci i Muslimani.

“ I ovoga puta se radi o još jednom njihovom uzaludnom pokušaju izazivanja međunacionalnih tenzija, po već oprobanom scenariju iz 90-tih godina, ali im to Berane, kao što nije ni tada, neće ni sada dozvoliti. Ovakav potez je dokaz da su strukture tajnih službi i dalje pod kontrolom bivšeg režima. Apelujemo na direktora ANB-a da se pod hitno smijene svi djelovi DPS hobotnice” - kaže Šćekić.

On dodaje da u Beranama nema mjesta za ekstremizam.

“Ovaj grad ne zaslužuje epitete koje oni pokušavaju da nametnu i ne toleriše pokušaj šovinizma po raznim osnovama. Ovaj sramni čin, usmjeren protiv dostojanstva svakog građanina, ni na koji način ne može ugroziti naše zajedništvo u Beranama, niti međunacionalno i vjersko poštovanje” - kaze Šćekić.

Predsjednik Opštine Berane je pozvao nadležne organe da nalogodavci i počinioci ovog sramnog djela budu što prije pronađeni i procesuirani.

“Budućnost je otvorena za ljude koji su za mir, stabilnost, napredak, razumijevanje i saradnju. Takvi su građani Berana“, stoji u saopštenju predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića.

Povezani članci

23. Januar 2021.

Grafiti mržnje na zgradi u Beranama

Bonus video: