"Vlada neće odustati od pokušaja da normalizuje odnose sa Srbijom"

Krivokapić: Brnabić ima ko da dočeka, pitanje je da li će ona naći vremena da dođe

„Nego da li će ona naći vremena da dođe i da pozdravi sve one koji bi je rado vidjeli u Crnoj Gori, jer je ona predsjednica Vlade bratske i susjedne Srbije“, kazao je Krivokapić

51524 pregleda 1490 reakcija 139 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Premijerku Srbije Anu Brnabić u Crnoj Gori ima ko dočekati, ali je pitanje da li će ona naći vremena da dođe, kazao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i poručio da Vlada neće odustati od pokušaja da normalizuje odnose sa Srbijom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je ranije da Brnabić ne može da ode Crnu Goru, jer, kako je naveo, nema ko da je dočeka.

Povezani članci

24. Januar 2021.

Vučić: Brnabić nema ko da dočeka na aerodromu

Krivokapić je agenciji MINA rekao da nije pitanje ko će dočekati premijerku Srbije.

„Nego da li će ona naći vremena da dođe i da pozdravi sve one koji bi je rado vidjeli u Crnoj Gori, jer je ona predsjednica Vlade bratske i susjedne Srbije“, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, građani Srbije i Crne Gore žele da se odnosi normalizuju.

„I našem narodu ne bi trebalo ispostavljati probleme u vidu tehničkih pitanja hoće li premijerku dočekati otpravnik poslova ili ambasador. I u tom formalnom smislu ima je ko dočekati“, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je poziv je i dalje otvoren „za naše najbliže susjede, sa kojima dijelimo ljubav i brigu za naše građane, bilo da žive u Srbiji ili Crnoj Gori“.

„Dobrodošla je i ona i svako iz Srbije, jer mi nećemo odustati od pokušaja da normalizujemo odnose dvije države“, poručio je Krivokapić.

Kako je naveo, odustati od toga značilo bi odustati od rođaka, braće, prijatelja, istorije, tradicije.

„A mi smo jedan režim, između ostalog, poslali u prošlost baš zbog činjenice da je htio da nam upravo sve to oduzme“, dodao je Krivokapić.

Preporučujemo za Vas