URA Rožaje: Zeleni DPS nastavlja sa uništavanjem grada

„Govorite o koritu Ibra, lijep je taj gest ali da budemo iskreni građani misle da je Ibar odnio puno novca svojim koritom. Da li te količine mogu biti rasipništvo ili se pak moglo racionalnije trošiti i realizovati pomenuti projekti?
51 pregleda 2 komentar(a)
URA Rožaje, Foto: URA
URA Rožaje, Foto: URA
Ažurirano: 22.12.2017. 15:02h

Rožaje je nekada bilo grad mladosti, grad ekonomskog prosperiteta i grad velikih očekivanja za mlade naraštaje a danas je grad uništenih ekonomskih dobara, istakli si iz odbora URA u Rožajama.

„Poslije dugogodišnje vladavine DPS građani Rožaja su vidjeli ono što je svima bilo jasno a to je da ekonomskog napretka odnosno zdrave budućnosti u našem gradu nema. Mi građani povukli smo istorijski korak, smijenili smo tadašnji lokalni DPS s nadom da će nam biti bolje. Međutim lukava politika BS-a i njegovih vječitih funkcionera nas je nadmudrila, i pored svih obećanja koja su dali mladim ljudima naše opštine oni su ipak ostali partija vjerna tadašnjoj ekipi DPS-a samo kamuflirani određenim bojama“, ističu u saopštenju iz pokreta URA u Rožajama.

Kažu da danas građani Rožaja mogu čuti riječi divljenja predsjednika Opštine Rožaja Ejupa Nurkovića postignutim rezultatima na kojima bi mu valjda svi oni koji su ostali a i oni koji su ''trbuhom za kruhom'' napustili Rožaje trebali zahvaliti.

„Možda ste vi gospodine Nurkoviću, zadovoljni svojim nepotističkim dostignućima, a da li Vam na njima treba čestitati? Hvalite se putnom infrastrukturom, zar to nije poražavajuće da se hvalite s nečim što nije završeno a što bi u svim normalnim okolnostima trebalo da bude riješeno i završeno bez ikakvih ucjenjivanja. Da li ste pomenutu infrastrukturu realizovali do kraja ili ste ostavili dio pomenute realizacije a na štetu građana za proljeće i za klasično ucjenjivanje glasačkog tijela? Poznate su nam vaše investicije sa infrastrukturom ali nas strašno zabrinjavate ako je ovo mjerilo uspjeha šta bi se moglo očekivati od vas u nekom budućem periodu? Kako kažete pravite putnu infrastrukturu za Balotiće i Radetinu a učenici iz tih mjesta koji pohađaju srednju školu idu pješice do nje zbog toga što su socijalno ugroženi i nijesu u mogućnosti sebi platiti đačku kartu do škole.“, naglašavaju iz odbora URA Rožaje.

Oni su pozdravili projekat čišćenja korita rijeke Ibar ali sumnjaju da li je bilo potrebno izdvojiti sveukupnu cifru utrošenog nova koja nije mala.

„Govorite o koritu Ibra, lijep je taj gest ali da budemo iskreni građani misle da je Ibar odnio puno novca svojim koritom. Da li te količine mogu biti rasipništvo ili se pak moglo racionalnije trošiti i realizovati pomenuti projekti? Koliko smo mi kao javnost upoznati čišćenje je izvodila i određena novoosnovana NVO koja bi trebala da je nezavisna od vašeg političkog uticaja. Ono što nas zabrinjava je činjenica da jedan dio korita Ibra čistite a na drugom dijelu redovno širite deponiju. Sjećate li se možda kad su određeni članovi vaše stranke ukazivali na vijest da će Opština Tutin tužiti Opštinu Rožaje zbog takve deponije? Ako vi smatrate da vam je uspjeh pustiti novac niz vodu onda građane Rožaja sa opravdanjem plaši vaša 'uspješnost'“, ističu oni.

Iz pokreta URA su se osvrnuli i na aktuelni projekat vodosnadbijevanja Rožaja koji se izvodi iz donacije TIKA i kažu da te zasluge zvaničnici opštine pripisuju sebi.

„Govorite o zadovoljstvu i uspješnosti, a šta je sa činjenicom da ste kao stranka koja je na državnom nivou u vlasti a na opštinskom nivou kao vladajuća partija doprinijela najvećem raseljavanju našeg stanovništva za veoma kratak period? Da li se i dalje branite riječima ''svi su otišli kod rodbine u Njemačkoj i drugim zemljama u EU''. Natjerati narod da napušta domovinu ''trbuhom za kruhom'' i to smatrati uspjehom je zabrinjavajuće mjerilo 'uspješnosti'“, navode u pokretu URA u Rožajama.

Pitaju aktuelnu gradsku vlast i da li se uspješnost jedne Opštine mjeri brojem ucijenjenih upošljenika.

„Zar se treba ponositi nepotističkim dešavanjima sa upošljenicima lokalne uprave? Zar je uspjeh i ostaviti bez plata toliki broj upošljenika po nekoliko mjeseci dok vi i vaši najbliži redovono primate ogromne plate?“

Oni su pozvali sve građane Rožaja da se trgnu od ucjena i udruženo stanu u odbrani svog zavičaja od raznih oholih služebnika, od nepotističke destrukcije koja je započeta u vremenu DPS vladavine gradom a nastavljena preko zelenog DPS-a iliti BS-a.

Bonus video: