"nastala i djelovala kao simbol slobode"

LP: 31 godina od osnivanja LSCG, Crnoj Gori liberalizam potrebniji nego ikada

"Ideja LSCG koju danas u Crnoj Gori baštini i nastavlja jedino Liberalna partija, mora nam biti stalno pred očima kao vizija koja će okupiti sve procrnogorske, moderne i evropske snage koje će sačuvati iskru slobode koje je ovaj moćni, i sad već istorijski, pokret zapalio", rekao je Rabrenović

2951 pregleda 42 reakcija 44 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: LB
Liberalna partija, Foto: LB

Crnoj Gori je danas ideja liberalizma potrebnija nego ikada, u vremenu kada svjedočimo buđenju nacionalizma, klerikalizma i populizma, naročito sa pozicija nove većine i Vlade Crne Gore koja svojim djelovanjem nastoji da potre sve vrijednosti na kojima je počivao i LSCG a kasnije i moderna, suverena država Crna Gora.

To je saopštio potpredsjednik Liberalne partije Crne Gore Jovo Rabrenović, povodom navršavavanja 31 godine od osnivanja Liberalnog saveza Crne Gore.

"Prve suverenističke, proevropske i građanske partije u Crnoj Gori, koja je nastala i djelovala kao simbol slobode i svjetlo koje je pokazalo put Crnoj Gori u mraku rata, nacionalizma i mržnje. Ideja LSCG koju danas u Crnoj Gori baštini i nastavlja jedino Liberalna partija, mora nam biti stalno pred očima kao vizija koja će okupiti sve procrnogorske, moderne i evropske snage koje će sačuvati iskru slobode koje je ovaj moćni, i sad već istorijski, pokret zapalio. Mi ćemo ostati nepokolebljivi sljedbenici i promoteri takve ideje", rekao je Rabrenović.