Bečić: Parlamentarna većina radiće na unapređenju ljudskih prava

„Sagovornici su konstatovali da će ostati posvećeni konceptu promocije građanskih vrijednosti, ujedno podsjećajući na potrebu zajedničkog jačanja i podsticanja kulture dijaloga“, zaključuje se u saopštenju

3802 pregleda 5 komentar(a)
Bečić u razgovoru sa Bjekovićem, Foto: Skupstina.me
Bečić u razgovoru sa Bjekovićem, Foto: Skupstina.me

Nova parlamentarna većina spremna je da radi na unapređenju i afirmaciji ljudskih prava i sloboda, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na sastanku sa zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Sinišom Bjekovićem.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, kazao da je uvjeren da će transparentnim radom institucija Ombudsmana doprinijeti izgradnji vladavine prava, zaštiti sloboda i prava građana, kao i zakonitom i nepristrasnom radu svih državnih organa.

„On je naglasio važnost poštovanja međunarodnih standarda i iskazao spremnost nove parlamentarne većine da radi na unapređenju i afirmaciji ljudskih prava i sloboda“, navodi se u saopštenju.

Bečić je, sumirajući iskustva iz proteklog perioda, upoznao Bjekovića sa realizovanim aktivnostima, u cilju unapređenja problema sa kojima se suočavaju građani.

Bjeković je, kako je saopšteno, razgovarao sa Bečićem o brojnim aktuelnim temama iz društvenog života Crne Gore, s osvrtom na pitanja zaštite od diskriminacije, unapređenje ljudskih prava i sloboda, i uopšte uvažavanja zakona i međunarodnih konvencija.

On je pozvao Bečića da posjeti instituciju Ombudsmana.

„Sagovornici su konstatovali da će ostati posvećeni konceptu promocije građanskih vrijednosti, ujedno podsjećajući na potrebu zajedničkog jačanja i podsticanja kulture dijaloga“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: