TV Vijesti: Postignut dogovor o opozivu ambasadora

Radulović je inicirao sastanak sa Đukanovićem nakon krize u rješavanju pitanja opoziva sedmoro diplomata, koje je zatražila Vlada, ali predsjednik države nije htio da potpiše ukaz o tome

72103 pregleda 1884 reakcija 172 komentar(a)
Abazović i Radulović dolaze na sastanak, Foto: Luka Zeković
Abazović i Radulović dolaze na sastanak, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.01.2021. 18:41h

Na sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem i potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazoviće postignut je dogovor o opozivu ambasadora, saznaje Televizija Vijesti

Televizija Vijesti prenosi da Abazović i Radulović nakon sastanka u zgradi Predsjednika nijesu željeli da daju izjave.

Kratko su kazali da će biti izdato zajedničko saopštenje Predsjednikai Vlade

Sastanak Đukanovića sa Radulovićem i Abazovićem počeo je u 16.30 časova i trajao je do oko 18.15 časova.

Đukanović, kako saznaje TV Vijesti, bi trebalo da potpiše ukaze o opozivu ambasadora, ali je Radulović dužan da mu dostavi adekvatna obrazloženja o smjeni svih sedam ambasadora.

Radulović je inicirao sastanak sa Đukanovićem nakon krize u rješavanju pitanja opoziva sedmoro diplomata, koje je zatražila Vlada, ali predsjednik države nije htio da potpiše ukaz o tome.

Ministar je u obrazloženju naveo da su oni naštetii interesima države, ne precizirajući o čemu je riječ. Upravo taj nedostatak informacija Đukanoviću su motiv odbijanja da potpiše ukaz o opozivu.

Radulović je odlučio da opozove ambasadore u Kini Darka Pajovića, Srbiji Tarzana Miloševića, ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića te ambasadorku u Njemačkoj Veru Kuliš.

Bonus video: