"novoizabrani predsjednik bez ovlašćenja"

Demokrate: U Kolašinu nezakonito sazvana sjednica Savjeta

Podsjećaju da je Zakonom propisano da odluka o imenovanju članova Savjeta može egzistirati u pravnom prometu tek kad promjene shodno odluci budu registrovane u Centralnom registru privrednih subjekata

8610 pregleda 4 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate Kolašin tvrde da je JU Centar za kulturu Kolašin nezakonito sazvala sjednicu Savjeta, a da novoizabrani predsjednik tog tijela još uvijek nije zvanično za to ovlašćen.

Kako se navodi u saopštenju, oni su na matičnim skupštinskim odborima i sjednicama Skupštine ukazivali na namjere aktuelne vlasti da izmjenama statuta Savjeta Centra za kulturu i nakon ostavke sadašnje direktorice stvori uslove za partijsko zapošljavanje.

"Tako je za sjutra zakazana sjednica Savjeta Centra za kulturu na kojoj će se glasati za izmjene statuta, pa s toga pozivamo sve članove Savjeta, naročito one koji su pod ogromnim partijskim pritiskom da se odupru ovakvom naumu i spriječe degradiranje ove ustanove koja nipošto ne smije da služi kao poligon za partijska nadgornjavanja unutar kolašinskih partija na vlasti", saopštile su Demokrate.

Kolašin
foto: Demokratska Crna Gora

Podsjećaju da je Zakonom propisano da odluka o imenovanju članova Savjeta može egzistirati u pravnom prometu tek kad promjene shodno odluci budu registrovane u Centralnom registru privrednih subjekata.

Kolašin
foto: Demokratska Crna Gora

U saopštenju navode da su poslednje izmjene uvidom u CRPS za JU Centar za kulturu obavljene 18.03.2020.godine, te da sazivanje sjednice Savjeta nije moguće od strane lica koje je to učinilo.

Oni smatraju da je sada jasno zbog čega se nije pristalo na njihov predlog da se na čelu savjeta nađe Darko Drljević, proslavljeni karikaturista.