Ministarstvo i Vlada ćute o Čoviću: Kentera tvrdi da Rusi preuzimaju sektor bezbjednosti

Poslanik i član skupštinskog odbora za bezbjednost Raško Konjević (SDP) je danas na Tviteru objavio da je Čović napravio propust u postupanju sa poverljivim dokumentima NATO

21057 pregleda 47 reakcija 48 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Savo Prelević

Ministarstvo odbrane i vicepremijer Dritan Abazović nijesu odgovorili da li je major Vojske Crne Gore Radule Čović postavljen na neku funkciju u Obavještajnom direktoratu MO.

Poslanik i član skupštinskog odbora za bezbjednost Raško Konjević (SDP) je danas na Tviteru objavio da je Čović napravio propust u postupanju sa povjerljivim dokumentima NATO. On je pitao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da li je tačno da je R.Č., počinio teži prekršaj:

"Da li je tačno da je R.Č bio u štabu NATO-a u Poljskoj na pripremama za misiju za Letoniju. Nakon upozorenja partnera da je počinio teže prekršaje sa NATO dokumentima vraćen odmah. Ako je ovo tačno je li ovo poštovanje partnera?”, pitao je Konjević, tagujući na Tviteru i Ministarstvo odbrane.

Konjević je aludirao na insistiranje Abazovića tokom formiranja nove vlasti da obavještajni sektor treba da kontroliše GP URA, jer zapadni partneri Crne Gore ne gledaju blaglonaklono na kadrove DF-a.

Pojedini mediji danas su objavili da je vršilac dužnosti Obavještajno bezbjednosnog direktorata Aleksandar Šaranović postavio Čovića za svog saradnika.

"Vijesti" su pitale MO i Vladu da li je tačna informacija o Čovićevom postavljenju i prekršaju, ali do sada odgovor nije stigao.

Umjesto toga, predsjednik Atlantskog saveza Savo Kentera je na Tviteru potvrdio vijest koju je objavio Konjević.

“Ne da je tačno nego je to samo mali dio. Sa današnjim imenovanjima u Vojnoj službi možemo slobodno reći da je Rusija i u potpunosti preuzela kontrolu sektora bezbjednosti u Crnoj Gori! Svaka čast na izuzetno izvedenoj operaciji @AmbRusME, @KremlinRussia_E”, napisao je Kentera.

U "Službenom listu" je objavljeno da je Šaranović izabran za vršioca dužnosti generalnog direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane na sjednici Vlade 22. januara.

Njega imenuje Vlada nakon mišljenja Odbora za odbranu i bezbjednost Skupštine, što jr propisano Zakonom o odbrani.

Bonus video: