razgovarao sa lundbergom

Bečić: Crna Gora posvećena temeljnim vrijednostima UN

Predsjednik Skupštine je rekao da će raditi na vraćanju dječjeg dodatka, kao i da se to pitanje treba sistemski urediti, zajedno sa obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola

2414 pregleda 0 komentar(a)
Lundberg i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Lundberg i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Država Crna Gora privržena je temeljnim vrijednostima Ujedinjenih nacija i ostaje posvećena multilateralizmu, otvorenoj saradnji i snaženju partnerstva sa UN-om, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Šef parlamenta sastao se sa novoimenovanim rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, Peterom Lundbergom.

Bečić je, čestitajući mu na imenovanju, iskazao zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom saradnjom između Skupštine i sistema UN-a. 

Šef parlamenta je, kako je saopšteno, akcentujući važnost saradnje sa nadležnim skupštinskim radnim tijelima,iznio punu spremnost da nastave dobru praksu i tokom mandata novoimenovanog koordinatora.

Istakao je da će raditi na vraćanju dječjeg dodatka, kao i da se to pitanje treba sistemski urediti, zajedno sa obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola.

Rezidentni koordinator UN-a zahvalio je, kako je saopšteno iz parlamenta, predsjedniku Skupštine na iskazanoj spremnosti unaprjeđenja saradnje sa sistemom UN u zemlji, naročito kada je riječ o jačanju inkluzivnosti rada parlamenta i nadležnih skupštinskih radnih tijela.

“Rad parlamenta je opredjeljujuće važan za unapređenje demokratskih procesa u zemlji a da bi to bilo moguće kritično je važno da rad parlamenta bude inkluzivan, posebno kada je riječ o političkom učešću žena, ali i o većem angažovanju ranjivih grupa”, kazao je Lundberg izražavajući očekivanje da će Skupština nastaviti i dodatno ojačati podršku sprovođenju Agende održivog razvoja do 2030. godine utemeljene u principu da niko ne bude izostavljen.

Preporučujemo za Vas