Zajedničkom saradnjom osnažena stabilnost Zapadnog Balkana

Ministarka odbrane Olivera Injac istakla je da dvije zemlje imaju odličnu saradnju i da će nastaviti da jačaju bilateralne odnose

2533 pregleda 0 komentar(a)
Olivera Injac i Mihajlo Trpkoski, Foto: Ministarstvo odbrane
Olivera Injac i Mihajlo Trpkoski, Foto: Ministarstvo odbrane

Jedan od najvažnijih segmenata bilateralne odbrambene saradnje predstavlja školovanje crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji "General Mihailo Apostolski" u Skoplju, kao i zajedničko djelovanje u regionalnim inicijativama, kazala je ministarka odbrane Olivera Injac nakon sastanka sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Mihajlom Trpkoskim.

Ona je istakla da dvije zemlje imaju odličnu saradnju i da će nastaviti da jačaju bilateralne odnose. Poseban značaj, kako kaže, predstavlja saradnja dvije države u NATO, čime se osnažila stabilnost i sigurnost Zapadnog Balkana.

Ambasador Trpkoski je naglasio da se Crna Gora kroz kontinuiranu i aktivnu podršku pokazala kao pouzdan partner Republici Sjevernoj Makedoniji.

Izrazio je očekivanje da će dvije zemlje i dalje intenzivno sarađivati, kako bi pružile puni doprinos Alijansi u pogledu postizanja stabilnosti u regionu, ističući značaj učešća dvije vojske na međunarodnim vježbama kao što su one koje se organizuju na poligonu Krivolak u S. Makedoniji.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Ministarstvo odbrane

Trpkoski je kazao da će Sjeverna Makedonija ostati posvećena intenzivnoj saradnji dvije zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministarka Injac i ambasador Trpkoski takođe su se osvrnuli na globalnu epidemiološku situaciju, izazvanu virusom COVID-19, te iskazali očekivanje da će vakcinacija koja se očekuje u narednom periodu dati rezultate na značajnom poboljšanju epidemiološke situacije.

Bonus video: