SD: Borovinić Bojović da prihvati donaciju Statisa

Kako su naveli iz te partije, Borovinić Bojović posjeduje sve mogućnosti da se uvjeri u to odakle su vakcine stigle i provjeri apsolutno sve vezano za njih

4941 pregleda 44 reakcija 45 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate
SD, Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) apelovale su na ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović da prihvati donaciju vakcina koju je ponudio grčki biznismen Petros Statis i da se, kako su naveli, ne igra sa životima građana.

„Nakon dodatnih pojašnjenja koja je javnost dobila od Statisa, koristimo priliku da još jednom apelujemo na Borovinić Bojović da se mane političke ostrašćenosti i prihvati Crnoj Gori prijeko potrebnu donaciju vakcina“, kazali su iz SD.

Kako su naveli iz te partije, Borovinić Bojović posjeduje sve mogućnosti da se uvjeri u to odakle su vakcine stigle i provjeri apsolutno sve vezano za njih.

„A gospodin Statis je, kao što se može vidjeti, više nego raspoložen za saradnju i na tom planu“, dodaje se u saopštenju.

Iz SD su podsjetili Borovinić Bojović da, ako i kada vakcine stignu, njih neće primati pripadnici ove ili one partije, vjere i nacije, već najugroženiji građani Crne Gore, po prioritetima - zdravstveni radnici, najstariji dio populacije i hronični bolesnici.

„Da li ste svjesni, ministarko Borovinić Bojović, da nam je virus ušao u staračke domove, a vakcina ni na pomolu? Da li ste svjesni da su naši roditelji, babe i djedovi, ugroženi toliko da im životi vise o koncu? Da li znate da su naši zdravstveni radnici na izmaku snaga, i fizički i psihički“, upitali su iz SD.

Za to vrijeme, kako su kazali, Borovinić Bojović se politički nadgornjava sa opozicijom, pritom još ne dajući građanima informaciju kada se može očekivati početak imunizacije.

Iz SD su naveli da Borovinić Bojović svakog dana javnosti daje različite informacije, od kojih se nijedna ne ispostavi kao tačna.

„Stoga Vas još jednom pozivamo da ponovo razmotrite prihvatanje ove donacije jer je ona prijeko potrebna građanima Crne Gore“, kaže se u saopštenju SD.

Iz te partije su upozorili da virus ne bira, i da su svi jednako ugroženi svi, bez obzira na sličnosti i razlike.

„Što smo, nažalost, imali prilike da se uvjerimo za ovih nešto manje od godinu“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: