"U Tološkoj šumi intenzivirani betonski radovi, gradski oci pokušavaju da zabetoniraju rijetke zelene oaze"

"Podsjećamo da javnost još nije upoznata sa detaljima projekta koji tretira uređenje ove površine, a koji je Glavni grad sklopio sa kompanijom Bemaks"

5326 pregleda 6 komentar(a)
SNP (Ilustracija), Foto: SNP
SNP (Ilustracija), Foto: SNP

Odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada Podgorica saopštiio je danas da su posljednjih sedmica u Tološkoj šumi intenzivirani radovi koji uključuju veliku upotrebu betona.

"Zbog toga pitamo da li je projektom o uređenju Tološke šume definisan ovakav način rada i koliko će to uticati na životnu sredinu na ovom lokalitetu? Podsjećamo da javnost još nije upoznata sa detaljima projekta koji tretira uređenje ove površine, a koji je Glavni grad sklopio sa kompanijom Bemaks. Dok cijeli svijet ide u pravcu ozelenjavanja i očuvanja i unapređenja prirodne okoline, naši "gradski oci" očigledno idu u suprotnom smjeru i pokušavaju da zabetoniraju čak i one rijetke zelene oaze koje su nam još ostale", ističe se u saopštenju SNP Podgorica.

Oni su dodali da smatraju da je potrebno osigurati da gradnja ne naruši status park-šume kao zaštićenog botaničko-hortikulturnog objekta.

"Ono što se ovih dana u njoj dešava pokazuje upravo suprotno. Iz tih razloga tražimo da čelnici Glavnog grada objasne građanima šta možemo očekivati u Tološkoj šumi u budućnosti, odnosno da li ćemo dobiti ono što je mjesecima najavljivano kao pozitivna promjena u izgledu park-šume", zaključuje se u saopštenju SNP Podgorica.

Bonus video: