Rađenović traži da Radović zakaže sjednicu: Imenovati nove članove upravnih odbora i savjeta

"Kako smo na početku ovog mandata i obećali, bićemo isključivo konstruktivna opozicija"

6053 pregleda 8 komentar(a)
Rađenović, Foto: Privatna arhiva
Rađenović, Foto: Privatna arhiva

Odbornik Građanskog pokret URA Budva Blažo Rađenović pozvao je predsjednika Skupštine opštine (SO) Budva Krsta Radovića da u što kraćem roku sazove sjednicu lokalnog parlamenta, kako bi se imenovali novi članovi upravnih odbora opštinskih preduzeća i članovi savjeta javnih ustanova kojima mandat ističe 7. februara.

"Imajući u vidu ukupne društveno-ekonomske prilike u našoj opštini, ali i još uvijek neobuzdanu pandemiju koja je več nanijela višestruke štete privredi, pozivamo predsjednika SO Budva, gospodina Krsta Radovića, da u najkraćem roku sazove sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj bi se imenovali novi članovi upravnih odbora preduzeća i savjeti javnih ustanova, jer im u većini slučajeva mandat ističe 7.2.2021. Ovaj poziv Vam upućujemo sa ciljem da se ne dovede u pitanje rad i funkcionisanje zaposlenih u ovim preduzećima i ustanovama kao i radi ostvarivanja potreba naših sugrađana. Diskontinuitet štetnih politika kada su u pitanju odgovornost prema gradu i građanima je na posljednjim izborima dobio većinsku podršku građana. Stoga je važno da se tome ostane posvećeno i sada, bez obzira na sva moguća politička neslaganja unutar koalicje koja tvori vlast u gradu", poručio je Rađenović.

Sa svoje strane, kako je dodao, bez obzira što URA ne participira u vlasti, spremni su da podrže sve Radovićeve dobre i kompetentne predloge za sastav upravnih odbora i savjeta, a imajući u vidu interes građana Budve.

"Kako smo na početku ovog mandata i obećali, bićemo isključivo konstruktivna opozicija i u tom smislu od Vas očekujemo, predsjedniče Radoviću, da kao odgovoran čovjek i predsjednik SO prihvatite naš zahtjev kao objektivnu i zakonsku obavezu organa koji predstavljate", zaključio je Rađenović.

Bonus video: