SNP: Bivša vlast ni u 2020. nije ništa uradila, borba protiv korupcije da bude jedan od prioriteta nove vlasti

"Sigurni smo da ćemo na ovom polju vrlo brzo imati opipljive rezultate, te da će i naša pozicija prema indeksu percepcije korupcije naredne godine biti mnogo bolja"

1729 pregleda 4 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore izražava zabrinutost zbog pada rejtinga Crne Gore u oblasti percepcije korupcije, saopšteno je danas iz te partije.

"Naime, prema Izvještaju o indeksu percepcije korupcije (CPI) koji je objavila globalna nevladina organizacija Transparensi internešnal za 2020. godinu, Crna Gora se nalazi na 67. mjestu, što je pad za jedno mjesto u odnosu na 2019. godinu. Dakle, jasno je da bivša vlast nije ni u prošloj godini uradila ništa kako bi popravila stanje u ovoj oblasti, te da nije bilo procesuiranih djela visoke korupcije, što je jedan od ključnih zahtjeva Evropske unije, kojoj težimo da pristupimo" navodi se u saopštenju SNP.

Povezani članci

28. Januar 2021.

Indeks percepcije korupcije: Crna Gora nazadovala

Oni su kazali da je i ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke izjavila da je u Crnoj Gori na djelu endemska korupcija, te da se mora učiniti više u pravcu njenog iskorjenjivanja.

"Borba protiv ove pošasti mora biti jedan od prioriteta nove vlasti. Sigurni smo da ćemo na ovom polju vrlo brzo imati opipljive rezultate, te da će i naša pozicija prema indeksu percepcije korupcije naredne godine biti mnogo bolja", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: