sastao se sa šeficom Kancelarije

Abazović: Izvještaji Savjeta Evrope kao kompas na putu ka EU

Abazović je kazao da Vlada ostaje posvećena promovisanju demokratije, zaštiti i promociji ljudskih prava i obezbjeđivanju vladavine prava

7552 pregleda 9 komentar(a)
Jakumopulu i Abazović, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Jakumopulu i Abazović, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Potpredsjednik Vlade Crne Gore  Dritan Abazović kazao je danas da izvještaji Savjeta Evrope služe Crnoj Gori kao kompas na putu ka Evropskoj uniji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako je navedeno, Abazović je kazao da Vlada ostaje posvećena promovisanju demokratije, zaštiti i promociji ljudskih prava i obezbjeđivanju vladavine prava.

On se danas sastao sa šeficom Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori Evgenijom Jakumopulu.

"Potpredsjednik Abazović je na početku sastanka iskazao zadovoljstvo što iza države Crne Gore i Savjeta Evrope stoji uspješna četrnaestogodišnja saradnja, navodeći da će nova Vlada intezivirati dugotrajnu i sadržajnu saradnju kroz brojne mehanizme i savjetodavna tijela Savjeta Evrope", saopšteno je iz kabineta potpredsjednika.

Jakumopulu je navela da Savjet Evrope daje potpunu podršku Crnoj Gori na putu ka evropskim integracijama.

"Sastanak je bio prilika da Abazović i Jakumopulu razgovaraju i o reformskim mjerama na planu jačanja povjerenja u izborni proces, borbi protiv korupcije, sistemu jačanja demokratije i promociji ljudskih prava i sloboda", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas