Radulović: Unapređenje ekonomske saradnje Ukrajine i Crne Gore ključ za razvoj bilateralne saradnje

"Na toj liniji, istakao da Crna Gora podržava politiku „otvorenih vrata“ u okviru NATO, te čestitao Ukrajini na statusu Unaprijeđenog partnera u okviru Alijanse", saopštili su iz MVP

3495 pregleda 2 komentar(a)
Fijalko i Radulović, Foto: MVP
Fijalko i Radulović, Foto: MVP

Posebnu pažnju treba posvetiti unapređenju ekonomske saradnje Ukrajine i Crne Gore kao ključne oblasti za razvoj bilateralnih odnosa, istakao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Radulović se danas sastao sa sa otpravnicom poslova u Ambasadi Ukrajine Natalijom Fijalkom.

Kako su saopštili iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Radulović je izrazio zadovoljstvo odnosima između dvije zemlje, zasnovanim na prijateljstvu i međusobnom razumijevanju, te iskazao interes za intenziviranje političkog dijaloga u periodu koji slijedi, a na sastanku je bilo riječi i o aktuelnoj društvenoj situaciji u zemljama u kontekstu pandemije, sa naglaskom na planove za imunizaciju rizičnih grupa stanovništva

Takođe, kako navode, dogovoren je nastavak komunikacije po pitanju intenziviranja sveukupne saradnje.

"Kako je istakao, posebnu pažnju treba posvetiti unapređenju ekonomske saradnje kao ključne oblasti za razvoj bilateralnih odnosa. Šef crnogorske diplomatije upoznao je sagovornicu sa ključnim usmjerenjima Vlade u pogledu vanjske politike, gdje članstvo u NATO, pregovori sa EU i dobrosusjedska saradnja ostaju u vrhu prioriteta. Na toj liniji, istakao da Crna Gora podržava politiku „otvorenih vrata“ u okviru NATO, te čestitao Ukrajini na statusu Unaprijeđenog partnera u okviru Alijanse", saopštili su iz MVP.

Kako tvrde u saopštenju, Fijalka je čestitala ministru stupanje na dužnost, saglasivši se sa ocjenama međudržavnih odnosa koje karakteriše visok stepen komunikacije i sadržajne saradnje, uz prostor za dodatnu dinamizaciju političkih kontakata.

"Ona je posebno zahvalila ministru na podršci Crne Gore ključnim vanjskopolitičkim prioritetima Ukrajine. Na toj liniji, Fijalka naglasila da je crnogorska ekspertiza u pogledu evropske integracije od velikog značaja za ukrajinski vanjskopolitički kurs, imajući u vidu da je Crna Gora prepoznata kao lider u pregovaračkom procesu sa EU", zaključili su iz MVP.

Bonus video: