Muratović: Petnjici potrebna bolja regionalna povezanost

"Abazović je kazao da je Vlada u prilici da ispravi nepravdu koja je učinjena prema sjeveru Crne Gore, kao kraju iz kojeg je najviše stanovništva migriralo ka inostranstvu”

4826 pregleda 255 reakcija 8 komentar(a)
Foto: gov.me
Foto: gov.me

Vlada ima priliku da ispravi nepravdu koja je učinjena prema sjeveru Crne Gore, kraju iz kojeg je najviše stanovništva migriralo ka inostranstvu, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Kako je saopšteno, Abazović je ugostio u svom kabinetu odbornika Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Opštine Petnjica Almira Muratovića.

Navodi se da je sastanak bio prilika da Muratović i Abazović razgovaraju o boljoj regionalnoj povezanosti, kao o ključnom faktoru ekonomskog razvoja Bihora i sjevera.

"Abazović je kazao da je Vlada u prilici da ispravi nepravdu koja je učinjena prema sjeveru Crne Gore, kao kraju iz kojeg je najviše stanovništva migriralo ka inostranstvu”, saopštili su iz njegovog Kabineta.

On je naročito naglasio položaj Bošnjaka i odnos koji je prethodna vlast ranije imala prema njima.

Muratović je naveo da je sastanak idealna prilika da uruči zvanični zahtjev za otvaranje graničnog prelaza koji bi povezao Petnjicu i Tutin.

On je rekao da su Petnjica i Tutin tradicionalno povezani regioni, ali da ih trenutna putna infrastruktura više razdvaja nego povezuje.

U tom smislu, kako je naveo, tim graničnim prelazom bi udaljenost između dvije opštine sa trenutnih 110 kilometara (km) bila umanjena na 30 km.

Muratović je kazao da bi taj granični prelaz bio višestruko značajan za građane Petnjice, jer bi donio bolju povezanost tog regiona, što bi značilo i veliku šansu za ekonomski razvoj bihorskog kraja.

Abazović je, kako je saopšteno, sa zadovoljstvom prihvatio taj zahtjev i dao garancije da će učiniti napore da do otvaranja graničnog prelaza što prije dođe.

Bonus video: